Najnovije vesti
Home / Ritam grada / NOVI LEDENI DANI I U ISTOČNOJ SRBIJI -Usled niskih temperatura poledica!
NOVI LEDENI DANI I U ISTOČNOJ SRBIJI -Usled niskih temperatura poledica!

NOVI LEDENI DANI I U ISTOČNOJ SRBIJI -Usled niskih temperatura poledica!

Najavljivane niske temperature u Srbiji, ponovo se mere od danas. U Zaječaru u 9 časova izmereno -9 stepeni, u Negotinu -6, na Crnom vrhu -8, dok je na Babinom zubu izmereno  -7 stepeni.

Ledeni dani sa povremenim snegom zadržaće se do petka, kada nas očekuje suvo vreme uz delimično razvedravanje. Vreme u Timočkoj krajini  danas pretežno vedro.

Mehanizacija za zimsko održavanje opštinskih  puteva i gradskih ulica je spremna na punktovima u Zaječaru, Velikoj Jasikovi i Knjazevcu, kažu u Preduzeću za puteve Zaječar.
U slučaju najavljenih padavina Preduzeće  kreće sa čišćenjem ulica i prigradskih mesta po prioritetima za čišćenje.

Na putevima I prioriteta kolovozi su vlažni. Putevi  II i III prioriteta takođe vlažni, mestimično ima utabanog snega na kolovozu do 5 cm.

Vidljivost je smanjena preko prevoja Čestobrodica do 100 m zbog magle.
Moguća je pojava  sitnih odrona  duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima , najviše na Đerdapskoj magistrali.
Mogućnost poleđivanja usled niskih temperatura.

Kako kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u nižim predelima očekuje se manje povećanje visine snežnog pokrivača, a na planinama jak vetar, stvaranje snežnih nanosa i povećanje visine snega od 10 do 30 centimetara. Do nedelje, 22. januara, najniža temperatura biće od minus deset do minus četiri stepena, lokalno i niža, a najviša od minus četiri stepena do nule.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>