Najnovije vesti
Home / Hronika / Novi detalji ubistva u Jabukovcu: Komšija priveden, puška na proveri
Novi detalji ubistva u Jabukovcu: Komšija priveden, puška na proveri

Novi detalji ubistva u Jabukovcu: Komšija priveden, puška na proveri

Policija je uhapsila jednog od komšije R.Kazimirovića (72), meštanina sela Jabukovac kod Negotina, koji je zajedno sa majkom D. Kazimirović (93), sestrom Lj.Oprikić (76) i njenom ćerkom D. Jozeljić (53), pre skoro dve nedelje, brutalno ubijen na svom salašu. Sused pokojnih Kazimirovića se tereti da je u nelegalnom posedu držao lovačku pušku, a sada se proverava da li je možda iz tog oružja pucano na žrtve masakra.

-On je bio u svađi sa Kazimirovićem. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, ali zasada nema direktnih dokaza da je komšija učestvovao u zločinu  navodi, za „Novosti„, izvor iz istrage.

Inače, po saznanjima lista, četvoro ljudi ubijeno je iz dva vatrena oružja. Najverovatnije su u pitanju pištolj, kalibra 7,65 milimetara, i malokalibarsko oružje u kalibru .22 LR, čije su čaure pronađene na licu mesta.

Kako istraga odmiče, sve izvesnije je da su u pitanju bila dvojica ubica, koji su dobro znali gde Kazimirović čuva novac.

- Iako još nemamo zvaničnih podataka, sumnja se da je reč o sumi između 100.000 i 150.000 evra, za koje su počinioci, otprilike, znali gda se nalaze, jer su premetačinu obavili na tačno određenom mestu – rekao je izvor iz policije za Večernje novosti.

U prilog toj tvrdnji ide i podatak da je među ličnim dokumentima Rajine sestre i sestričine bilo oko 2.000 evra koje počinioci nisu uzeli.

 - Kazimirović je živeo skromno, na salašu bez struje i vode. Međutim, on je u svom posedu imao oko 20 krava, tri traktora, 40 ovaca… Još uvek se prepričava događaj kada je Raja, na sajmu poljoprivredne mehanizacije iz maramice izvadio 25.000 evra i kupio nov traktor – priča sagovornik, a prenose Večernje novosti.

Izvor kaže i da je gotovo izvesno da je Kazimirović bio tipovan, ali i da ubice nisu imale nameru da ikoga na salašu ostave u životu.

- Kako sada stvari stoje, ubice su sačekale da Raja ode na njivu, kada ga je komšinica poslednji put i videla. Onda su ubice upale na njegovo imanje i ubile Dragicu, Ljubinku i Draganu. Sve se desilo u ranim jutarnjim satima, jer je jedna žrtva pronađena u spavaćici – ističe izvor iz istrage.

Nakon toga, zločinci su sačekali da se Raja vrati iz polja, a jedan od ubica mu je, dok je Kazimirović bio na traktoru, prišao i ubio ga.

 - Ubica je u Raju, u roku od dve sekunde, u grudi ispalio četiri hica, nakon čega ga je „overio“ pucnjem u glavu. Za tako nešto sposoban je samo čovek koji je prošao profesionalnu obuku, na šta upućuje i razmak između hitaca pronađenih u Rajinim grudima. Smatramo, takođe, da je reč o licima koja nisu prvi put počinila neki sličan zločin – završava izvor pomenutog lista.
Izvor: Večernje novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>