Najnovije vesti
Home / Hronika / NOVA HAPŠENJA U ZAJEČARU!
NOVA HAPŠENJA U ZAJEČARU!
Foto: Ilustracija

NOVA HAPŠENJA U ZAJEČARU!

Pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Policijske uprave Zaječar, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Zaječaru, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja sumnje da su izvršili više krivičnih dela.

U sklopu sprovođenja stalnih akcija usmerenih na suzbijanju korupcije, policija je uhapsila Ž.M. odgovorno lice SPC „Timok“, B.S. funkcioner grada Zaječara, Z.J. odgovorno lice privrednog društva „AD Put“ i I.V. odgovorno lice privrednog društva „Betoneks“, saopštio je MUP.

Oni se terete da su, u periodu od 2013. do 2015. godine, izvršili više zloupotreba u postupcima javnih nabavki koje su sprovedene za potrebe Gradske uprave u Zaječaru i na taj način oštetili budžet ovog grada za ukupan iznos od 3.637.514 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i u zakonskom roku, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biće privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Zbog postojanja osnova sumnje da je, takođe, izvršio krivično delo zloupotreba u postupcima javnih nabavki, krivična prijava biće podneta i protiv bivšeg predsednika Skupšine grada Zaječara, S.M., koji se, zbog prethodno podnetih krivičnih prijava, već nalazi u pritvoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>