Najnovije vesti
Home / Društvo / Radnici Žitoprometa na neplaniranom godišnjem odmoru -Dragan Nikolić: Nadamo se da će Don Don preuzeti većinu radnika
Radnici Žitoprometa na neplaniranom godišnjem odmoru -Dragan Nikolić: Nadamo se da će Don Don preuzeti većinu radnika

Radnici Žitoprometa na neplaniranom godišnjem odmoru -Dragan Nikolić: Nadamo se da će Don Don preuzeti većinu radnika

Nakon 72 godine, Zaječarci od jutros nisu imali mogućnost da kupe veknu Žitoprometovog hleba. Poslednji radni dan za radnike tog, nekadašnjeg giganta pekarske industrije, bio je jučerašnji, a trenutna situacija oko prodaje dela imovine i neizvesnost, izazvala je zabrinutost kod radnika. Mnogi od njih strahuju da će ostati bez posla.

„Ja radim 37 godina u Žitoprometu. Problem je što je prodat a da nas niko nije obavestio o našem statusu, ne znamo ništa, da li ćemo nastaviti da radimo, ili ne“, navela je jedna od radnica.

Prema navodima direktora Žitoprometa Dragana Nikolića, radnici trenutno koriste slobodne dane, godišnje odmore, ukoliko ih imaju, ili prinudne odmore do 45 dana.

„Kao što znate, desila se sudska podela dela A.D Žitopromet, proizvodni pogon koji se odnosi na pekaru, mlin, kao i silosi za brašno su prodati, tačnije u sudskoj prodaji. Novi vlasnik kompanije „Don Don“ je došao juče i izvršena je primopredaja tog dela pogona. Ljude smo morali da pustimo na godišnji odmor, ko je imao od godišnjeg odmora, ko na slobodne dane, a onima koji nisu imali prvao na to, dali smo prinudni odmor do 45 dana, koji im sleduje po Zakonu. Nakon kupovine, Don Don je trebao da nastavi sa radom, i preuzme radnike. Međutim, ta firma nije imala rešenje od Komisije za zaštitu od konkurencije, nisu imali dozvolu i oni nisu smeli da nastave sa radom. Oni su tražili od Komisije da im da dozvolu da nastave sa radom, ali takvu dozvolu još uvek nisu dobili. Zbog toga smo morali da deo radnika pustimo na godišnji odmor, ono što im po Zakonu i sleduje“, istakao je Nikolić i dodao:

„Nadamo se da će „Don Don“ u tom periodu da dobije tu potrebnu dozvolu i da će ta firma da preuzme neke radnike koji su im potrebni, verovatno većinu, jer su oni rekli da u imaju posla u sistemu, samo je pitanje da li su radnici  spremni  da se zaposle i u drugom delu, ili samo u Zaječaru. Tako da će oni vršiti upošljavanje radne snage, videćemo kakve su im potrebe. Kada se ljudi vrate sa godišnjeg odmora, mi ćemo maksimalno da iskoristimo sve moguće zakonske rokove, gde možemo radnike da zadržimo, da bi im bio spojen radni staž kad budu prelazi u to novo preduzeće. Žitorpromet je zadržio silose, prodajne objekte, i zgradu u sredini, tačnije tamo gde je bila proizvodnja štapića, šta će dalje biti sa tim, videćemo“.

Podsetimo, kompanija Don Don, jedna od vodećih kompanija u proizvodnji hleba i pekarskih proizvoda, kupila je deo imovine Žitoprometa – pogon pekare na lokaciji u Zaječaru, i od 23. aprila oni su vlasnici nad tim delom imovine. Oni su u svom saopštenju naveli da je stanje u kom je zatečena imovina Žitoprometa  izazov za kompaniju, i zato je potrebno uložiti znanje, iskustvo, energiju i novac, da bi se vratio stari sjaj zaječarske pekare.

„Kompanija Don Don je nadležnim institucijama podnela sve zakonom predviđene akte, kako bi što pre dobila dozvolu za nastavak proizvodnje. Radnici su obavešteni o situaciji, sa njima je kompanija obavila prve razgovore, s obzirom na to da se u proizvodnom pogonu planira nastavak proizvodnje pekarskih proizvoda. Kompanija Don Don preduzeće sve potrebne planove i aktivnosti da bi se što pre i na najefikasniji način pokrenula proizvodnja na toj lokaciji“, navedeno je u saopštenju te kompanije.

„Don Don posluje u Srbiji od 2008. godine, i od tada do danas u pekarsku industriju Srbije kompanija je uložila više od 60 miliona evra. U vlasništvu ove kompanije su brendovi „Tvojih 5 minuta“ i „Naše zrno“, dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>