Najnovije vesti
Home / Sport / Njegov uspeh se više ne dovodi u pitanje: ZAJEČARAC SRĐAN PEŠIĆ NAJBOLJI I NA TAKMIČENJU U JAGODINI
Njegov uspeh se više ne dovodi u pitanje: ZAJEČARAC SRĐAN PEŠIĆ NAJBOLJI I NA TAKMIČENJU U JAGODINI

Njegov uspeh se više ne dovodi u pitanje: ZAJEČARAC SRĐAN PEŠIĆ NAJBOLJI I NA TAKMIČENJU U JAGODINI

Tridesetdvogodišnji Srđan Pešić, bodibilder iz Zaječara je, na nedavno održanom takmičenju „Aqua park Jagodina 2019″, ponovo odneo titulu. Naime, on je u kategoriji „bodibilding“, u revijalnom delu, po oceni sudija, bio najbolji. 

Srđan se bodibildingom bavi već 10 godina. Za osam godina koliko se dugo takmiči, osvojio je preko 50 medalja na domaćim i internacionalnim takmičenjima. Njegov kutak krase brojne zlatne, srebrne ali i bronzane medalje, jer je na svakom takmičenju osvajio jedno od prva tri mesta. Planovi su da nastavi dalje da se bavi tim sportom, iako je, kako kaže, za naše uslove, previše skup i iziskuje dosta novca. Ovaj Zaječarac je reprezentativac Srbije, a nedavno je proglašen i za sportistu godine, grada Bora.

U intervjuu koji je naša ekipa nedavno radila sa ovim uspešnim sportistom, Srđan je rekao da nije ni sanjao da će jednog dana postati uspešan bodibilder i da je sve počelo zbog zdravstvenog problema koji je imao.

„„Počeo sam rekreativno da se bavim ovim sportom. Bio sam dosta mršav, imao sam zdravstvene probleme sa zglobovima, tetivama, imao sam bolove jake.  Doktori su mi rekli da moram da „nabacim“ mišićnu masu da bi opterećenje išlo preko mišića, a ne preko kosti i zglobova. Trenirao sam borilačke sportove, ali zbog tih problema sa zdravljem, nisam mogao više ni da treniram i to mi je teško palo. Onda sam počeo da treniram u kućnoj varijanti, nekoliko puta nedeljno, pravio sam svoju teretanu i tako je sve krenulo. Polako sam počeo da pravim mišićnu masu i onda sam želeo da se takmičim, jer sam mislio da ja to mogu i verovao sam u sebe. Bio sam u pravu, a tome svedoči da sa poslednjih 4 – 5 godina član reprezentacije Srbije.  Učestvovao sam na oko 50 domaćih takmičenja, 2012. sam bio treći na Maxximum Open-u u Sloveniji, 2013. i 2014. osvojio sam Internacionalno takmičenje Brčko u Bosni, bio sam jednom četvrti a jednom treći na Balkanu. Dva puta sam bio vice šampion Srbije u bodibildingu, prošle godine sam bio državni prvak u svojoj kategoriji, a osvojio sam i dva zlata na svetskom kupu -World golden cup, takođe u svojoj kategoriji“, rekao nam je tada Srđan.

Za takmičenje u Jagodini, Srđanu su pomogli „Irish pub“ i teretana „Gym xtreme“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>