Najnovije vesti
Home / Sport / NIKOLA ĐOKOVIĆ NOVI „KABLAR“
NIKOLA ĐOKOVIĆ NOVI „KABLAR“
Foto: Nikola Đoković, prvoligaško pojačanje i Zoran Trifunov, predsednik Kablova

NIKOLA ĐOKOVIĆ NOVI „KABLAR“

Kablovi dobili najveće pojačanje, Srpska liga sada na vidiku

Fudbalski klub Kablovi, iz zaječarskog najvećeg naselja Kotlujevac, članovi zone Istok, dobili su juče prvoligaško pojačanje. Naime Nikola Đoković (33), u minuloj sezoni iskusni bek srpskligaša Rtnja iz Boljevca, po završetku sezone napustio je jato „sivih sokolova“ sa Rtnja i pristupio je novom prvoligašu Trajalu iz Kruševca, sa kojima je i odradio prvu fazu priprema. Čelnici „gumara“ odlično su poznavali fudbalske i ljudske kvalitete ovog sjajnog i proverenog defanzivca, koji je često znao da ofanzivnim prodorima po desnoj strani unese paniku u odbrani protivnika, a kod prekida igre često je znao da se nađe u kaznenom prostoru rivala i da zatrese njihovu mrežu. Međutim, i pored toga što su bili prezadovoljni njegovim umećem i kvaliutetima, ali prilikom potpisivanja pristupnice za Trajal, nisu uspeli da se dogovore oko transfera, pa se iskusni bek vratio u rodni Zaječar, gde je nastavio sa pripremama i vagao brojne nove ponude, od zonaških, srpskoligaških i prvoligaškh klubova.

Da podsetimo, iskusni Nikola Đoković je prošao sve selekcije u jatu „belih labudova“ sa Timoka, bio je standardni prvotimac i kada je Timok uspešno plovio prvoligaškim vodama, a potom je sa uspehom igrao u prvoligašu Slogi iz Petrovca na Mlavi,da bi poslednje dve sezone bio perjanica srpskoligaša Rtnja.

-Fudbal je moje životno opredelenje. U svakom klubu gde sam igrao pružao sam maksimum i ostavljao najbolje utiske. Pored Timoka i Sloge pošteno sam se kvalitetnim partijama na terenu odužio i Boljevčanima, koji je u poslednje dve sezone ispisali najlepše stranice u bogatoj istoriji kluba. Igrali smo zapaženu ulogu u srpskoligaškom društvu, a dogurali smo i do šesnaestine finala kupa Srbije, gde smo poraženi od beogradskog Partizana. I u Trajalu svi su bili zadovoljni mojom igrom i zalaganjem, ali zapelo je oko transfera, pa smo se prijateljski rastali – istakao je Nikola Đoković.

I pored brojnih ponuda, na kraju ste se ipak odlučili da pristupite zonašu Kablovima. Zašto?
-Zaista sam imao nekoliko primamljivih ponuda, nema smisla da ih sada nabrajam, ali na kraju je prevagnulo moje dugogodišnje prijateljstvo sa Zoranom Trifunovim, agilnim predsednikom Kablova, koji u ovoj sezoni imaju pobedničke, srpskoligaške ambicije. Osim toga, dogovorili smo se da me zaposle u Fabrici kablova Zaječar, koja je generalni sponzor kluba i u kojoj već rade nekoliko fudbalera, koji su se na poslu potvrdili kao odlični radnici, a na terenu i kao igrači. Imam 33 godine i moram da mislim i na budućnost i porodicu koju želim da zasnujem. A kada već nisam uspeo da pronađem neki dobar inostrani agažman, uz igranje fudbala u dresu „kablara“, bar još sedam godina, imaću stalan posao u fabrici, što je danas priznaćete odlična garancija za moju i budućnost moje porodice – rekao je Đoković, prvoligaško i najveće pojačanje Kablova u poslednjoj deceniji.

Nema dileme, dolaskom istinskog borca i jednog od najboljih igrača na Istoku, Kablovi su dobili veliko pojačanje. Uz ostale prvotimce, koji zajedno igraju već nekoliko sezona, biće u predstojećoj sezoni glavni kandidat za prvo mesto u zoni Istok, kako bi od narednog leta zaigrali na srpskoligaškoj pozornici, gde im je i mesto, po kvalitetu ekipe, uslovima, tradiciji…

Zoran Trifunov, prvi čovek zaječarskih „kablara“, koji su već pod „visokim naponom“, prezadovoljan je što je ofanzivni bek Nikola Đoković postao član „crvenih“ s one strane Timoka, a najavljuje još jednu „bombu“.

-Za Đokovića je bilo zainteresovano bar desetak klubova. Međutim, on se zbog našeg dugogodišnjeg prijateljstva i van fudbalskog terena, odlučio da potpiše pristupnicu za Kablove. Dobili smo veliko pojačanje, najveće u poslednjih desetak godina i više. Sada su nam i šanse za prvo mesto porasle još više. A osim izvanrednog Đokovića, nadam se da do kraja letnjeg prelaznog roka u naše redove pristigne još jedna prava i velika“bomba“. O kom se igraču radi neka za sada ostane naša mala tajna. Nema dileme sa svim kandidatima za najbolji sastav iz prethodne sezone, kao i do sada pristiglim pojačanjima, a biće ih još nekoliko, stvorili smo uslove da od prvog kola nove sezone krenemo u borbu za titulu i plasman u Srpsku ligu. Imamo naš stadio koji izleda nikad bolji, a još puno toga uradili smo na stvaranju odličnih uslova za nesmetan rad i funkcionisanje kluba. Takođe, sa zadovoljstvom želim da istaknem da veliku podršku imamo od rukovodećih ljudi Fabrike kablova Zaječar, pod čijim se patronatom i takmičimo. Očekujemo i finansijsku pomoć lokalne samouprave Zaječar – zaključuje Zoran Trifunov, predsednik Kablova,

Osim prve „bombe“ Nikole Đokovića (Trajal), čelnici Kablova angažovali su još nekoliko pojačanja. To su: Ivica Radulović (Kosovo, Zvezdan), Miroljub Selimović i Petar Veljković (Rudar VČ, Grljan), Dobrica Jovanović (Timok, Zaječar)Nikola Aleksić (Deli Jovan, Sikole) i Aleksandar Ilić (povratnik – ponovo se aktivirao nakon povrede i pauze). U isto vreme klub je napustio samo mlađani centarfor Vojin Vešković, koji je otišao na fakultet u Nišu, a potpisao je za niškog srpskoligaša Car Konstantina.

N. P.

Foto: N. Petković

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>