Najnovije vesti
Home / Vesti / Ničiću pet tužbi zbog uvreda na Fejsbuku! Tužilac Mirković se opet nije pojavio na ročištu
Ničiću pet tužbi zbog uvreda na Fejsbuku! Tužilac Mirković se opet nije pojavio na ročištu

Ničiću pet tužbi zbog uvreda na Fejsbuku! Tužilac Mirković se opet nije pojavio na ročištu

Danas su u Osnovnom sudu u Zaječaru održana dva ročišta po privatnim tužbama bivšeg predsednika Skupštine grada Zaječara Saše Mirkovića protiv gradonačelnika Zaječara Boška Ničića za krivično delo uvreda.
Mirković je tužbe protiv Ničića podneo, kako se čulo na suđenju, zbog uvredljivog pisanja na društvenim mrežama.

Tužilac Mirković se danas pred sudom nije pojavio ni u jednom, ni u drugom postupku. U prvom postupku, tužiocu za današnje ročište nije uručen poziv, a kako je u službenom dokumentu navedeno radi se o nepoznatoj adresi. Sud je doneo rešenje u kome se navodi da je potrebno od Policijske uprave za Grad Beograd pribaviti izveštaj o adresi prebivališta i dostaviti poziv Saši Mirkoviću. Sudija je od Policijske uprave zatražio i da se dostavi informacija da li je slučajno za to lice raspisana potraga u bilo kom krivičnom predmetu.

Novo ročište, sudija Saša Živković zakazao je za 6. jun.

Mirković se, međutim, danas nije pojavio ni u drugom postupku za koji je uredno primio poziv. Razlog njegovog nepojavljivanja u ovom slučaju je, kako je navela Nataša Tošić, njegov punomoćnik, to što Mirković ne želi da bude upućen na medijaciju, odnosno ne želi mirno rešenje spora.

S obzirom na to da je Mirković zbog krivičnog dela uvreda podneo pet tužbi protiv Ničića, Željko Ristić, punomoćnik Boška Ničića zatražio je spajanje pet sudskih postupaka u jedan, radi ekonomičnosti.

„Videćemo da li je Mirković uopšte dostupan organima unutrašnjih poslova bilo gde u Srbiji. Kako je i njegov ponumoćnik danas potvrdila on ima zabranu napuštanja zemlje“, naveo je u izjavi novinarima Željko Ristić i dodao:

„Od suda je zatraženo i da primeni odredbu Člana 61 Zakonika o krivičnom postupku, što podrazumeva da kada neko lice kao privatni tužilac promeni adresu, odnosno da je nepoznat na adresi, sud donese rešenje o obustavi postupka, odnosno odbije tužbu“.

Ničić ističe da se uredno odaziva na svaki poziv suda.

„Odazvao sam se i prošli put i danas. Sramno je da vas neko tuži, a da se ne pojavi. Njegovo nepojavljivanje na sudu nije slučajno, jer bi, ako smatrate da ste uvređeni, morali da dođete i da objasnite ko vas je uvredio i koliku ste duševnu bol nanošenjem te uvrede pretrpeli“, rekao je Ničić osvrnuvši se i na brojne uvrede koje, kako kaže, Mirković godinama izriče na njegov račun.

„Očekujem da će i Mirković da dođe i objasni šta je to uvredljivo i kako se on prepoznao u mojim navodima“, dodao je Ničić.

Sledeće ročište, i u drugom postupku, sudija Ivana Rodić zakazala je za 6. jun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>