Najnovije vesti
Home / Vesti / NIČIĆ UGOSTIO AMBASADORA ŠVEDSKE U SRBIJI
NIČIĆ UGOSTIO AMBASADORA ŠVEDSKE U SRBIJI

NIČIĆ UGOSTIO AMBASADORA ŠVEDSKE U SRBIJI

Povodom otvaranja izložbe dokumenata i fotografija „Srpsko-Švedski diplomatski odnosi od 1917-2017.god“, Jan Lundin, ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji, posetio je danas Zaječar i tom prilikom sastao se sa gradončelnikom Boškom Ničićem. Oni su, između ostalog, razgovarali o istoriji grada i Timočke krajine, kao i o potencijalima koji ovaj kraj nudi, a koje su još uvek neiskorišćene.

„Gradonačelnik i ja smo imali veoma interesantan razgovor o tome šta se dešava u Zaječaru i kakvi su izazovi pred gradom. Ja sam sada mnogo naučio o tome i shvatio sam da ovde ima dosta problema demografske prirode, ali istovremeno ima i potencijala. Svaki problem ima i svoje potencijale i utom duhu ćemo videti da li postoji prostor za saradnju Zaječara i švedskim preduzećima ili švedskim gradovima“, istakao je ambasador Švedske u Srbiji, izrazivši veliko zadovoljstvo što se izložba o odnosima između Švedske i Srbije u poslednjih 100 godina, prezentuje u Zaječaru.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je nakon razgovora sa ambasadorom istakao, da bi za grad Zaječar značajno bilo, da se u nekoj bliskoj budućnosti, pobratimi sa nekim švedskim gradom i ostvari saranju na mnogim poljima.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što je gost našeg grada danas ambasador Švedske u Srbiji. Povod je naravno otvaranje izložbe u Istorijskom arhivu, ali sa druge strane, pošto je ambasador prvi put u Zaječaru, imao je prilike da vidi Feliiks Romulijanu i da porazgovaramo o mnogo čemu. S obzirom na to da ja ambasador prilično angažovan u oblasti ekologije, razgovarali smo o projekatima iz te oblasti, ali i o tome kakav je Zaječar bio nekad industrijski grad, u kom stanju se sada nalazi, i koliko je potrebno ulagati u infrastrukturu“, istakao je Ničić i dodao:

„Pričali smo i o istoriji ovog grada i ovog područja, čitave Timočke krajine, kao i o prednostima ovog kraja koje su velike ali neiskorišćenje i mislim da je ovo jedan koristan razgovor i da će u budućnosti, ambasador, kao i njegovi saradnici, biti češći gosti i da ćemo raditii i na tome da Zaječar dobije bratski grad u Kraljevini Švedskoj“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>