Najnovije vesti
Home / Kultura / Ničić ugostio ministra kulture -Vukosavljević: ZAJEČAR JE JEDNO OD KULTURNIH ŽARIŠTA SRBIJE
Ničić ugostio ministra kulture -Vukosavljević: ZAJEČAR JE JEDNO OD KULTURNIH ŽARIŠTA SRBIJE

Ničić ugostio ministra kulture -Vukosavljević: ZAJEČAR JE JEDNO OD KULTURNIH ŽARIŠTA SRBIJE

U Gradskoj upravi u Zaječaru danas je upriličen prijem za ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića. Tom prilikom gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i ministar Vukosavljević razgovarali su o aktuelnom stanju u oblasti kulture u gradu na Timoku, ali i o Muzeju rokenrola čiji će kamen temeljac biti položen 30. juna.

Prema rečima ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića, Zaječar je jedan od veoma važnih gradova u Srbiji u kulturno istorijskom pogledu. Republika Srbija i Ministartsvo kulture će u dogovoru sa lokalnom samoupravom raditi na projektima, kako bi Zaječar u kulturološkom smislu dostigao još veći nivo.

„Moram sa zadovoljstvom da istaknem da se kulturni život u Zaječaru uz određene poteškoće koje su posledica nekih prethodnih vremena, i nekih prethodnih rešenja i pogrešnih odluka u ranijim dekadama, odvija na zadovoljavajući način. Izdvajnaja iz gradskog bužeta, danas sam saznao, su na vrlo ohrabrujućem nivou. Zaječar je stara i velika srpska varoš koja u kulturno istorijskom smislu obuhvata veliki raspon, od Feliks Romulijane, pa do budućeg Muzeja rokenrola. Sve što uspemo da održimo preko pola veka zaslužuje duboki naklon i poštovanje. U Zaječaru se nalazi jedna od tri najstarije Gimnazije u Srbiji, što samo govori da je ovaj  grad jedno od kulturnih žarišta. Zbog toga moramo, i Republika Srbija i Ministartsvo kulture, ali i lokalna samouprava, neprestano da radimo na novim projektima, na finasiranju, stručnjacima“, istakao je Vukosavljević i dodao:

„Ove godine Zaječar nije dobio sredstva u okviru projekta Gradovi u fokusu, baš kao i neki drugi gradovi, 22 grada je dobilo, 50 i nešto nije ali to ne znači da su projekti iz Zaječara i drugih gradova bili rđavi, naprotiv. Naša komisija je ove godine, kao i prošle, išla logikom neophodnosti. Sledeće godine će biti novi konkurs „Gradovi u fokusu“ i to će biti dobra prilika za konkurisanje. Moram da napomenem da smo ove godine, dobili malo veći budžet za kulturu, nadamo se da će biti još veće povećanje, iako i to neće biti dovoljno“.

Prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, fokus u narednom periodu iz oblasti kulture će svakako biti izgradnja Muzeja rokenrola, koji će biti jedini, i po svemu sudeći, preopoznatljiv u celoj Srbiji.

„Mi smo danas popričali o nizu manifestacija koje se u oblasti kulture događaju u našem gradu. Ja sam imao to zadovoljstvo da ministra pozovem da 30. juna bude gost naše Gitarijade i da zajedno sa Bili Ajdolom, položimo kamen temeljac za Muzej ronkerola, koji će se sigurno graditi 2-3-4 godine, a gde će sigurno učestvovati i Vlada Srbije i Ministartsvo, ali i Evropski fondovi, kako bi na kraju dobili jednu ustanovu kojom će se ponositi čitava Srbija, jer to nigde nema u našoj zemlji. Time ćemo obogatiti turističku ponudu, pored Feliks Romulijane. Zahvaljujem se ministru na poseti i nadam se da ćemo nastaviti dobru saradnju, a  nadam se da će projekti koji su podneti od raznih naših gradskih institucija, dobro proći, da će dobro biti urađeni i da ćemo napraviti odličnu saradnju između službi Ministarstva i naših ljudi koji se bave projektima kako bi sve to bilo izvedeno bez ikakvih propusta“, istakao je Ničić.

Ničić je dodao da će Muzej rokenrola biti imponzantno napravljen, kako po kvadraturi, tako i po izgledu, a biće napravljen od panela.

„Očekujemo da Bili Ajdol, jedan od akcionara Hard rok kafea, izdejstvuje da dobijemo licencu, pa da u okviru Rokenrol muzeja imamo i jedan Hard rok kafe“, rekao je Ničić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>