Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Ničić: PREDLOŽIĆU DA NAPRAVIMO JAKU KOALICIJU SA OZBILJNIM POLITIČKIM IGRAČIMA (VIDEO)
Ničić: PREDLOŽIĆU DA NAPRAVIMO JAKU KOALICIJU SA OZBILJNIM POLITIČKIM IGRAČIMA  (VIDEO)

Ničić: PREDLOŽIĆU DA NAPRAVIMO JAKU KOALICIJU SA OZBILJNIM POLITIČKIM IGRAČIMA (VIDEO)

Pokret za Krajinu danas je u zaječarskom pozorištu organizovao narodni skup građana kako bi svako imao mogućnost da izrazi svoje mišljenje oko daljih političkih koraka Pokreta.

Podsetimo, lista GG „Boško Ničić -Pokret za Krajinu“ osvojila je najviše glasova na lokalnim izborima u Zaječaru.

Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije četiri liste kandidata su prešle cenzus. Koalicija “Aleksandar Vučić-Brže, jače, bolje”  imaće 18 odbornika u budućem gradskom parlamentu, isto koliko i pobednik izbora GG „Boško Ničić -Pokret za Krajinu“. Devet odborničkih mesta pripada koaliciji “Dr Nenad Ristović-Pobeda za naš grad”, dok će koalicija “Ivica Dačić -SPS -JS” imati 5 odbornika.

Na samom početku današnje diskusije prisutnima se obratio Boško Ničić koji je ukratko govorio o mogućim postizbornim varijantama.

Prema rečima Ničića prva mogućnost je da se niko ni sa kim ne dogovori i da krajem jula imamo nove lokalne izbore, druga varijanta je da Pokret za Krajinu iako pobednik izbora ostane u opoziciji, treća mogućnost je da se napravi dogovor sa koalicijom Demokratske stranke, LDP-a, SDS-a i Nove stranke i da se eventualno pozove Socijalistička partija Srbije.

„Četvrta mogućnost, koja se mnogima ne sviđa, ali Zaječaru donosi političku stabilnost, je da Pokret za Krajinu napravi koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, ali bez preletača koji su nas prodali – istakao je Ničić.

Nakon Ničića prisutnima se obratila Marina Milić, a zatim su govorili i svi koji su želeli da u tri do pet minuta iznesu svoje mišljenje i svoj stav.

Brojni učesnici diskusije predlagali su da se vlast napravi sa Srpskom naprednom strankom, a bilo je i predloga da se konačna odluka o budućoj koaliciji poveri Bošku Ničiću.

Obraćajući se prisutnima još jednom, na samom kraju večerašnje diskusije, Ničić je rekao da je najbitniji zadatak u trenutku kada grad ima ozbiljnu  bolest da se pomogne da bude izlečen.

„Gradovi su kako god to delovalo iz naših kratkih života, isto što i ljudi. Imaju svoj vek, rađaju se, žive i jednom umru. Da ovaj grad ne bi prebrzo i premlad u tom civilizacijskom smislu umro na nama je zadatak da u ovom trenutku kada grad ima ozbiljnu bolest pomognemo da bude izlečen. I niko ne pita kakav je to lek, od čega je sastavljen, ako taj lek produžava ili spasava život. To je poruka većine koju sam večeras čuo“, rekao je Ničić i dodao:

„Tako ćemo i raditi. Predložiću da napravimo čvrstu, jaku koaliciju, uz dogovore sa ozbiljnim političkim igračima, a ne sa šićardžijama koji danas obećavaju jedno, a sutra urade ono što im narede njihovi partijski šefovi iz Begorada. Zato, razgovaraćemo sa ozbiljnim ljudima, zamoliti ih da neke ljude sklone jer vlast sa njima neće biti dobra. Ako žele da se dogovorimo, mislim da to neće biti nikakav problem i mislim da ima šanse i IMA NADE za Zaječar“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>