Najnovije vesti
Home / Vesti / Ničić: Nećemo dozvoliti prekrajanje volje građana i branićemo na svaki zakonom dozvoljeni način institucije
Ničić: Nećemo dozvoliti prekrajanje volje građana i branićemo na svaki zakonom dozvoljeni način institucije

Ničić: Nećemo dozvoliti prekrajanje volje građana i branićemo na svaki zakonom dozvoljeni način institucije

U Zaječaru je danas održana vanredna konferencija za medije na kojoj se javnosti obratio gradonačelnik Boško Ničić. Konferenciji su prisustvovali odbornici vladajuće većine u Skupštini grada Zaječara, funkcioneri koje je ta većina izabrala, gradski većnici i direktori većeg broja javnih preduzeća i ustanova, izabrani na predlog vladajuće većine.

„Ono što se u Srbiji dešava u ovom trenutku je nešto što nije normalno. O tome posebno imam pravo da govorim kao čovek koji je od 1990. godine i uvođenja višepartijskog sistema bio i u vlasti i u opoziciji, i kao organizator brojnih protesta na kojima smo znali šta hoćemo, šta su ciljevi protesta i to smo uklapali u zakonske i ustavne okvire“, rekao je gradonačelnik Boško Ničić i dodao:

„Nikada se nismo služili nasiljem, sem onoga što se desilo 5. oktobra, a to je zaista bila stvar koja se desila spontano. Većina nas, a ja sam bio jedan od šefova DOS-a, nije odobravala to što se dešavalo ispred tadašnje Savezne Skupštine, upad u Skupštinu, palljenje, krađa i drugo. To je uradila grupa huligana od koje smo se mi ogradili“.

Ničić je naveo da huliganstvo u Srbiji, „naročito sada kada Srbija beleži značajne ekonomske rezultate“, apsolutno nije potrebano.

„To je pokušaj da se nasilnim metodama zauzimaju sistemi. Ovde smo danas okupljeni mi koji smo dobili 17.162 glasa od ukupno 22.678 glasova građana Zaječara. Nećemo dozvoliti prekrajanje volje građana i branićemo na svaki zakonom dozvoljeni način institucije. Od danas, pa na dalje, nećemo dozvoliti nikome bilo kakvo nasilje i nasilne upade u prostorije državnih organa, a posebno institucije grada, Skupštinu grada, javna preduzeća i ostalo, istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

On je za naredni period najavio neprekidna dežurstva ističući da oni koji misle da mogu tako nešto da urade neće proći bez adekvatnog odgovora.

One comment

  1. Opozicija je prevršila svaku meru normalnosti. Nasilje je metod koji nije dostojan čoveka. Jer, kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom. Da li je to Srbija koju volimo? Naravno da nije i zato divljaštvo nemojte dozvoliti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>