Najnovije vesti
Home / Kultura / NIčić: Naša je obaveza da ovaj festival koji više od pola veka promoviše Zaječar, učinimo još prepoznatljivijim! Točak: Gitarijada ne sme da izgubi šarm i svrhu!
NIčić: Naša je obaveza da ovaj festival koji više od pola veka promoviše Zaječar, učinimo još prepoznatljivijim! Točak: Gitarijada ne sme da izgubi šarm i svrhu!

NIčić: Naša je obaveza da ovaj festival koji više od pola veka promoviše Zaječar, učinimo još prepoznatljivijim! Točak: Gitarijada ne sme da izgubi šarm i svrhu!

Boško Ničić gradonačelnik Zaječara juče je u Euroklubu ključeve grada uručio Radomiru Mihajloviću Točku, vođi legendarne jugoslovenske rok grupe „Smak“, čime je zvanično počela najveća rok manifestacija na Balaknu, 51. Gitarijada.

“ Naša je obaveza da ovaj festival koji više od pola veka promoviše Zaječar, učinimo još prepoznatljivijim „, kazao je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara i dodao:

„Zbog toga je u planu izgradnja Kuće gitare ispred koje će se nalaziti spomenik ovom instrumentu. Dužnost nam je da i imena ljudi koji su stvorili Gitarijadu budu na tom spomeniku  i  ja bih lično voleo da na ruci gitariste bude „istetoviran točak“, istako je Ničić i dodao:

„Gitarijada je manifestacija po kojoj većina ljudi, ne samo u Srbiji, već i šire, spominje ovaj naš grad.  Naš dug je da je očuvamo, negujemo i trudimo da iz godine u godinu ova rok manifestacija bude lučonoša očuvanja i života rokenrola, ne samo i Srbiji nego i u Evropi i šire. Bilo je i uspona i padova Giatrijade i mislim da sa ovim novim konceptom, Gitarijada ima perspektivu“, zaključio je Ničić.

Novi rokonačelnik Zaječara Radomir Mihajlović Točak je za medije istakao da je iznenađen i nije očekivao ovakvu ulogu.

„Ja obično sviram, a da vodim grad ne znam da li umem. Prema programu rekao bih da je ova jedna od boljih Gitarijada. Smatram da je smisao u takmičenju. Gitarijada ne sme da izgubi taj šarm i tu svrhu. Na Gitarijadi treba da dođu bendovi da se takmiče, pobede i da postanu nova rok imena, kaže Točak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>