Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Ničić i Udovičić o sportskoj hali u Kotlujevcu, Popovoj plaži, stadionu: IMA IZGLEDA DA SVI TI PROBLEMI BUDU POZITIVNO REŠENI!
Ničić i Udovičić o sportskoj hali u Kotlujevcu, Popovoj plaži, stadionu: IMA IZGLEDA DA SVI TI PROBLEMI BUDU POZITIVNO REŠENI!

Ničić i Udovičić o sportskoj hali u Kotlujevcu, Popovoj plaži, stadionu: IMA IZGLEDA DA SVI TI PROBLEMI BUDU POZITIVNO REŠENI!

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić, posetio je danas Zaječar.

O rekonstrukciji kompleksa Popova plaža i zaječarskog Skijališta, o završetku radova u hali sportova u Kotlujevcu, kao i o projektu fudbalskog stadiona na Kraljevici koji obuhvata radove na atletskoj stazi, rasveti, tribini na istočnoj strani i radove na samom sportskom terenu.sa ministrom je u Gradskoj upravi razgovarao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Nakon razgovora gradonačenik Zaječara Boško Ničić je rekao da ima izgleda da u narednom periodu svi ti problemi budu pozitivno rešeni.

Ministar Udovičić kaže da su danas otvorene mogućnosti za rešavanje gorućih problema u oblasti sporta.

Udovičić se takodje osvrnuo i na položaj omladine u Zaječaru i funkcionisanje omladinske politike.

„Omladinska politika u Zaječaru je jedna od razvijenijih i zahvaljujem se gradonačelniku koji je danas istakao da mu je omladina na prvom mestu i omladinska politika kao značajan faktor u samoj strategiji razvoja Zaječara“, rekao je Udovičić i dodao da su u protekle tri godine oragnizacije koje se bave omladinskom politikom u Zaječaru, povukle 22 miliona dinara iz Ministarstav omladine i sporta.

„Želja nam je da se takva tendencija nastavi, da imamo još bolje projekte iz grada Zaječara“, kaže Udovičić.

Kada je reč o završetku radova u sportskoj hali u Kotlujevcu, do 1.jula, prema rečima gradonačelnika Boška Ničića, konkurisaće se za završetak radova u hali, a posebno će se konkurisati i za sanaciju hale.  Vrednost ovih radova je oko 30 miliona dinara. Kako bi se hala u Kotlujevcu završila, naipre treba da se pripremi dokumentacija i mora da bude raspisan novi tender za izvođače radova.

„Bio bih zadovoljan kada bi deca halu mogla da počnu da koriste početkom drugog polugođa“, istako je Ničić.

Što se tiče stadiona, prema rečima Ničića, kroz konkurse kod nekoliko ministarstva, ove i naredne godine treba da bude rešeno pitanje tribina i ograde, a kasnije će uslediti i izgradnja atletske staze. Za sanaciju kompleksa Popova plaža, potrebno je oko 28,5 miliona dinara. Radiće se fazno uz pomoć resornih ministarstava, rekao je Ničić nakon sastanka sa Udovičićem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>