Najnovije vesti
Home / Vesti / NESTABILNO VREME: Danas sunce, kiša, grmljavina, za vikend drastičan pad temperature
NESTABILNO VREME: Danas sunce, kiša, grmljavina, za vikend drastičan pad temperature

NESTABILNO VREME: Danas sunce, kiša, grmljavina, za vikend drastičan pad temperature

U Srbiji danas dolazi do značajne promene vremena – očekuju se pljuskovi, grmljavina, jak vetar i osetan pad temperature. Naoblačenje koje će danas u ranim jutarnjim satima zahvatiti severne i zapadne, tokom pre podneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele, uslovljavajući kišu, pljuskove, grmljavinu, osetan pad temperature, kao i jak, povremeno olujni vetar, saopštio je Republicki hidrometeoroloski zavod.

RHMZ navodi da se lokalno očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i količinom kiše više od 20 mm za tri sata i kratkotrajna pojava sugradice i grada. Jutarnja temperatura od 15 do 22 C, najviša dnevna od 19 C na severu do 27 C na jugu i istoku. Uveče i tokom noći prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre u severozapadnim krajevima.

I u Zaječaru promenljivo oblačno, tokom dana kiša, praćena grmljavina. Najviša dnevna temperatura 27 stepeni. U subotu promenljivo obačno sa dužim sunčanim intervalima i osetno svežije. Minimalna temperatura 10, najviša dnevna 20 stepeni. 

Na putevima u Srbiji, sa početkom raspusta i letnje turističke sezone očekuje se veći broj vozila, kada se može desiti da se na naplatnim rampama i graničnim prelazima stvore za sada još uvek manje gužve, saopštio je AMSS.

Vozačima se savetuje da na vreme urade sve potrebne pripreme za duže putovanje.

Napominje se da meteorolozi najavljuju zahlađenje sa kišom i pljuskovima koje će prvo zahvatiti severne i zapadne, a tokom pre podneva i sredinom dana i ostale delove Srbije.

Preglodnost vozača je manja zbog mokrih vetrobrana, a upozorava se i na odrone koji se javljaju na putevima pored stenskih useka ibarske i đerdapske magistrale, ima ih pored Drine, južne i zapadne Morave. Prema poslednjim informacijama „Puteva Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Na graničnim prelazima, prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>