Najnovije vesti
Home / Ritam grada / NEKA VAS NE ZAVARA SUNCE -Danas hladno i vetrovito
NEKA VAS NE ZAVARA SUNCE -Danas hladno i vetrovito

NEKA VAS NE ZAVARA SUNCE -Danas hladno i vetrovito

U Srbiji će jutro biti hladno, sa kratkotrajnom maglom po kotlinama. Tokom dana biće pretežno sunčano i malo hladnije, uz umeren razvoj dnevne oblačnosti.

Vetar će biti umeren i jak severozapadni, na severu ujutru i pre podne, a u planinskim predelima istočne Srbije tokom većeg dela dana sa olujnim udarima, krajem dana u slabljenju. Jutarnja temperatura od jedan do sedam stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 10 do 13, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Zaječaru danas sunčano ali hladno, najviša dnevna temperatura 8 stepeni. U utorak sunčano i još hladnije. Minimlana temperatura -1, najviša dnevna 7 stepeni. 

U Srbiji će narednih sedam dana jutra biti hladna, mestimično sa slabim mrazom i maglom po kotlinama i rečnim dolinama. Danju će uglavnom biti pretežno sunčano sa temperaturama oko ili malo ispod prosečnih vrednosti, samo će u četvrtak doći do prolaznog umerenog naoblačenja, prvo u severnim, a do kraja dana i u petak i u ostalim krajevima. Krajem perioda očekuje se jače naoblačenje sa kišom i padom temperature.

Ponedeljkom se po pravilu u jutarnjim satima očekuje veći broj vozila na prilaznim putevima većih gradova, kao i unutar gradskih saobraćajnica.

Vetar je danas u slabljenju sa daleko manjom brzinom i udarima u odnosu na predhodni dan, ali u nekim delovima Srbije smanjena je vidljivost zbog magle i vlažni su kolovozi, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Upozorava se da česte temperaturne razlike utiču na češću pojavu odrona, posebno na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta, naveo je AMSS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>