Najnovije vesti
Home / Sport / NEKA TI JE VEČNA SLAVA, LEGENDO
NEKA TI JE VEČNA SLAVA, LEGENDO

NEKA TI JE VEČNA SLAVA, LEGENDO

Legenda zaječarskog rukometa Zlatko Krsmančić, preminuo je juče u Zaječaru, u 52. godini života, nakon duge i teške bolesti.

Sahrana će biti obavljena danas, u 14.00 sati, na gradskom groblju u Negotinu. 

Krsmančić je bio trener muške seniorske ekipe rukometnog kluba „Zaječar“ (2005-2006), trener RK „Inđija“ (2013- 2014), trener ženskog seniorskog tima „Zaječar 1949“ od 2007 do 2014 godine.

Svoju uspešnu karijeru Krsmančić je započeo decembra 1978. godine u Rukometnom klubu „Hajduk Veljko“ u Negotinu. Kao mlad i perspektivan golman 1981. godine stao je na gol prvog tima, da bi tri godine kasnije dobio poziv za pionirsku rukometnu reprezentaciju tadašnje Jugoslavije.

U Rukometni klub „Kristal“ u Zaječaru prelazi 1986. i u tom timu ostaje do 1989. godine kada se vraća u Negotin i rukometni klub „Hajduk Veljko“.

Od karijere igrača oprašta se 2000.godine kada postaje trener rukometnog kluba „Zaječar „sa čijom je ženskom ekipom osvojio četiri titule prvaka države i četiri nacionalna kupa.

Dugo godina boravio je i u kampu „Borsko jezero“ gde je buduće šampione učio rukometu, fer pleju, drugarstvu, životu… baš kao što je učio i svoje sinove, danas iskusne rukometaše i reprezentativce Marka i Mladena koji su karijere nastavili u Turskoj i Španiji.

Svojoj prvoj ljubavi Rukometnom klubu „Hajduk Veljko“ iz Negotina vratio se u prošloj sezoni, u želji da ambicioznim treninzima klubu vrati stari sjaj.

Nažalost u tome ga je bolest sprečila.

Prijatelji i kolege pamtiće ga kao dobrog druga, prijatnog sagovornika i vedrog čoveka.

Izvor: radiomagnum/www.ngportal.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>