Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Da i vaše dete bude MALAC GENIJALAC iskoristite januarski upis
Da i vaše dete bude MALAC GENIJALAC iskoristite januarski upis

Da i vaše dete bude MALAC GENIJALAC iskoristite januarski upis

Škola mentalne aritmetike „Malac Genijalac“, koja je u septembru prošle godine otvorena i u Zaječaru, vrši upis novih „genijalaca“ uzrasta od 4 do 12 godina. Upis je u toku i traje do kraja januara. 

Program Mentalne aritmetike potiče iz Istočne Azije i dugi niz godina je u širokoj upotrebi u više od 50 zemalja širom sveta. Zaječar je jedan od gradova u Srbiji koji može da se pohvali time da deca uzrasta od 4 do 12 godina, koja žele da maksimalno probude svoje mentalne kapacitete, povećaju sopstveni intelekt i emocionalnu inteligenciju, to mogu učiniti u zaječarskoj Školi mentalne aritmetike „Malac genijalac“. Ova škola ne pruža samo mogućnost poboljšanja matematičkih sposobnosti deteta, već i trajni razvitak sledećih veština i sposobnosti: brzo računanje, izuzetna koncentracija i pažnja, odlična memorija, fotografsko pamćenje, povećanja kreativnosti…

„Program se sastoji od dva nivoa: osnovni i napredni. Svaki nivo traje po 10 meseci, nastava se održava jednom nedeljno, vikendom po tri školska časa. U školi su 2 sata i 20 minuta a pored 12 obaveznih časova mesečno, deca dolaze i na indivudualne dopunske ili dodatne časove radnim danima. Da bi dete moglo da počne obuku, mora da poznaje brojeve od 0 do 9, da razume njihovo značenje i bude u stanju da ih napiše. Za najmlađu grupu organizuje se i pripremna nastava u trajanju od 2 meseca. Deca su podeljena u tri starosne grupe: A, B i C. A su uzrasta 4, 5 i 6, B su 7 i 8, a C su od 9 do 13 godina“, navode organizatori nastave i dodaju:

„Prva faza u školi je „abakus faza“ i ona traje na početku obuke, kada se uči upotreba japanske računaljke – sorobana. Deca prvo savladavaju prikazivanje brojeva, a onda pomeranjem kuglica izvode računske operacije (sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje). U ovoj fazi je težište učenja na finoj motorici i u čulnim nadražajima. Učeći deca aktiviraju svoja čula i vremenom od prvog časa kreću da zamišljaju abakus. Polako se prestaje sa upotrebnom abakusa i onda počinje faza mentalne aritmetike (Anzan faza). Tada deca računaju napamet zamišljajući abakus. Deca ga vizualizuju a kuglice i računske operacije zamišljaju. Upošljava se time desna hemisfera mozga, odgovorna za maštu, kreativnost i fotografsko pamćenje. Deca sve ovo rade kroz igru, zabavne aktivnosti i obaveznu relaksaciju gde se druže i igraju društvene igrice“.

Nakon savladavanja rada na abakusu i sticanja sposobnosti korišćenja obe moždane hemisfere, deca postaju MALCI GENIJALCI. U stanju su da obavljaju komplikovane računarske operacije bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za par sekundi. Ovu sposobnost MALAC GENIJALAC zadržava jednom zauvek jer mu ona ostaje tokom celog života.

Malac Genijalac je organizator i učesnik međunarodnih takmičenja, olimpijada u mentalnoj aritmetici. na ovaj način stioču iskustva i neguju takmičarski duh.

Više informacije o obrazovnom centru „Malac Genijalac“, možete naći na WWW.malacgenijalac.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>