Najnovije vesti
Home / Sport / Neizvesna sudbina FK Timok pred jubilej -“ODGOVORNOST” NA MLADIMA
Neizvesna sudbina FK Timok pred jubilej -“ODGOVORNOST” NA MLADIMA

Neizvesna sudbina FK Timok pred jubilej -“ODGOVORNOST” NA MLADIMA

U sredu bi trebalo da bude objavljeno šta će se i kako raditi u klubu, a treneri žele da stvore ekipu sposobnu da, ako se ukaže prilika, izbore povratak u srpskoligaško društvo.

U godini koja je trebalo da bude uspešna najava proslave veka postojanja kluba, zaječarski Timok je kao predposlednji ispao iz Srpske lige. Više od sportskog neuspeha, a zauzimanje predposlednjeg mesta sa samo 5 pobeda, 4 remija i minusnom gol ralikom od 26 pogodaka u 30 utakmica to jeste, boli gotovo bezizlazna finansijska situacija. Velika dugovanja i otežano dalje finansiranje dovode u pitanje i sam opstanak kluba, a kamo li borbu za povratak u srpskoligaško društvo.

Fudbalskom čaršijom kruže razne priče, da će biti potpuno gašenje i formiranje novog kluba, ili da će doći do fuzionisanja sa drugim klubom. Problem u prvom slučaju je što bi moralo da se krene od najnižeg ranga, a u drugom što na teritoriji Grada nema kluba koji nastupa u rangu višem od Zone, u koju je Timok ispao. I što bi se prekinula tradicija duga 99 godina. Konačno rešenje, kako najavljuju iz uprave kluba, trebalo bi da bude  objavljeno na konferenciji za novinare u sredu.

Do tada trenerski tim sastavljen od Miroslava Trujkića, Olivera Mladenovića i Ivana Đorđevića radi sa ekipom i osmišljava igračku strategiju za budućnost. Rad sa ekipom je već počeo i ne smeta im ni vašarska atmosfera u neposrednoj blizini gradskog stadiona. Trujkić je do sada bio trener mlađih kategorija Timnoka, Oki Mladenović je nekadašnji igrač kluba i na dužnost je došao sa mesta trenera Šarbanovca, a Đorđević, kome je nadimak Borota, ostao je veran radu sa golmanima.

- Nakon odlaska starijih igrača kadetski pogon prekomandovan je u prvi tim i biće okosnica ekipe u budućnosti. Ipak, pored mladosti za uspešno takmičenje potrebno je i iskustvo, pa smo dobro sagledali našu viziju, trenutne mogućnosti kluba i ponudu na tržištu, te je rukovodstvo kluba započelo pregovore. Sa nama je već Davor Jokanović, Timokovo dete koje smo doveli iz FK Rtanj, a o ostalim imenima biće reči kada dogovori budu postignuti, a o. Očekujemo da to bude već narednih dana, kako bi smo uigrali ekipu. Činjenica je da su nam potrebna pojačanja u odbrani i na sredini terena., kaže Trujkić i dodaje:

- Uz iskusne igrače Jankovića, Nikolića, Spasovskog i Aleksića, koji su ostali u klubu, nije nerealno da se već u narednoj sezoni borimo za povratak u viši rang. Ipak, želja nam je da stvorimo mladu i stabilnu ekipu koja neće biti opterećena “obavezom” osvajanja prvog mesta, već se razvijati do ostvarenja cilja. U Zaječaru imamo sve uslove i pripreme ćemo obaviti na svom stadionu i u okolini.

Tim i igru izgrađivaćemo kroz pripremne utakmice, pa ćemo u četvrtak od 17,30 ugostiti Hajduk Veljka, a u subotu u isto vreme Prahovo. I druge utakmice su planirane za nastavak priprema, jer nova sezona kreće već u avgustu.
U upravi kluba, uz tajanstveni osmeh Monalize, kažu da će se do najboljeg mogućeg rešenja doći uz pomoć Grada. Pomoć navijača i Zaječaraca traži i trener Trujkić, kako zbog tradicije duge jedan vek, tako i zbog, ubeđen je, zalaganja i odnosa prema igri koje će nova ekipa pokazati.

Prva prilika za ispunjenje obećanja je već u četvrtak.

A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>