Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Nedimović obišao gazdinstvo Ljubiše Mihajlovića u Gamzigradu
Nedimović obišao gazdinstvo Ljubiše Mihajlovića u Gamzigradu

Nedimović obišao gazdinstvo Ljubiše Mihajlovića u Gamzigradu

Drugog dana boravka u Zaječaru Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Branislav Nedimović danas je posetio poljoprivredno gazdinstvo Ljubiše Mihajlovića u Gamzigradu. U pratnji ministra je bio i dr Ivan Čikarić kandidat za gradonačelnika izborne liste “Aleksandar Vučić-brže, jače, bolje”. 

Nedimović je u Gamzigradu razgovarao sa Ljubišom Mihajlovićem vlasnikom poljoprivednog gazdinstva. On je istakao da stočari u ovom delu Srbije imaju dva problema sa kojima se susreću.

„To je pitanje nedostatka poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kako biti konkurentan kada ne možete da dobijete pravo prečeg zakupa poljoprvednog zemljišta i to je stvar o kojoj moramo dosta da vodimo računa. Imamo i problem nabavka dizel goriva. Radimo trenutno jedan projekat koji ćemo završiti ove godine. U pitanju je uvođenje posebnih poljoprivrednih kartica, gde ćete iamti pravo da spram površine koju imate u registrovanom poljoprivednom gazdinstvu dobijete određenu količinu dizel goriva po povlašćenoj ceni, bez akciza“, rekao je u Gamzigradu  Nedimović i najavio da od utorka kreće novi poziv za nabavku mehanizacije, gde 50 % od vrednosti mehanizacije subvencioniše država.

  Dr Ivan Čikarić kandidat za gradonačelnika izborne liste “Aleksandar Vučić-brže, jače, bolje” je istakao da je važno da se ulaže u poljoprivredu.

„Srpska napredna stranka u Zaječaru planira da kao deo buduće vlasti velika  sredstva uloži u poljoprivredu. To je nešto na šta se nije obraćala pažnja u proteklom periodu, a jako je važno za razvoj cele teritorije grada Zaječara. Imamo dobru  saradnju sa ministrom poljoprivrede   i to ćemo iskoristiti da poljoprivrednicima pomognemo maskimalno kako bi unapredili svoju proizvodnju.

Tokom večeri ministar Nedimović razgovaraće sa meštanima zaječarskih sela  Grljana, Rgotine i Velikog Izvora.

Tribina u Grljanu je u 18 sati, u Rgotini u 19,15, dok je početak tribine u Velikom Izvoru zakazan za 20,30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>