Najnovije vesti
Home / Vesti / Nedelja Crvenog krsta biće obeležena i u Zaječaru
Nedelja Crvenog krsta biće obeležena i u Zaječaru

Nedelja Crvenog krsta biće obeležena i u Zaječaru

Zaječarski Crveni krst tradicionalno i ove godine obeležava „Nedelju Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja. Tim povodom, sutra, 8. maja, od 9.00 do 13.00 časova, na Trgu oslobođenja, biće organizovane promo aktivnosti Crvenog krsta i simulaciju dobrovoljnog davalaštva krvi.

U sredu, 9. maja, od 18.00 do 20.00 časova na gradskom trgu, biće organizovana pokazna vežba prve pomoći u kojoj će učestvovati učenici drugog razreda Osnovne škole “Ljuba Nešić“, a biće priređena i promocija programa “Borba protiv trgovine ljudima“.

U okviru programa obeležavnja, u četvrtak, 10. maja, sa početkom u 10 sati, predstavnici Crvenog krsta uručiće pomoć šestočlanoj porodici Danković iz Grljana.

U petak, 11. maja, od 9.00 do 12.00 časova u Radul begovom konaku, biće organizovana svečana dodela priznanja dobrovoljnim davaocima krvi, u okviru koje će biti izloženi likovni i literalni radovi pristigli na konkurs “Krv život znači“. Na svečanosti će biti uručene i zahvalnice petlićima koji učestvuju u pokaznoj vežbi prve pomoći i učenicima koji su učestvovali u pozorišnoj predstavi u Zrenjaninu u okviru programa “Promocija humanih vrednosti“.

Povodom obeležavanja „Nedelje Crvenog krsta“, u ponedeljak, 14. maja, u 10.00 sati, predstavnici Crvenog krsta Zaječar u okviru akcije “Paket za novorođenu bebu“, uručiće pakete bebama koje su rođene u nedelji Crvenog krsta.

Program obeleževanja biće završen u utorak, 15. maja, kada će u prostorijama Crvenog krsta u Zaječaru, biti orgaizovan kviz “Šta znaš o Crvenom krstu, šta znaš o zdravlju“. Kviz počinje u 10.00 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>