Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Nebojša Stefanović: Na teritoriji Zaječara pronađena ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije
Nebojša Stefanović: Na teritoriji Zaječara pronađena ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije

Nebojša Stefanović: Na teritoriji Zaječara pronađena ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku akcije „Ares“, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), Poreskom upravom i drugim državnim organima, uhapsili 251 osobu, dok su protiv 367 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku. On je naglasaio da je na teritoriji Zaječara pronađena i kompletna ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije.

„Pripadnici MUP-a su u prethodnih pet dana nastavili sa aktivnostima na suzbijanju opšteg kriminaliteta na teritoriji čitave Srbije. Danonoćnim radom policija je sklonila sa ulica značajnu količinu oružja. U ovoj akciji oduzeto je 66 pušaka, od čega dve automatske, 44 pištolja, među kojima i dva automatska, šest bombi, više kilograma eksplozivnih materija i više hiljada komada municije“ rekao je Stefanović i dodao:

„Na teritoriji opštine Zaječar pronađena je i kompletna ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije. Policija je i u prethodnom periodu intenzivno radila na hapšenju narko dilera, koji su i u ovoj akciji imali u svom posedu više od 27 kilograma narkotika svih vrsta. Njihovim hapšenjem narkotici su sklonjeni sa ulica, a naša deca su spasena“.

On je naveo da je i ovom akcijom poslata jasna poruka da za policiju nema nedodirljivih i zaštićenih.

„Policija nastavlja sa aktivnostima na suzbijanju kriminaliteta i nećemo stati sve dok postoji ijedan čovek koji se bavi kriminalom i koji smatra da na takav način može da ugrožava bezbednost građana Srbije“ poručio je Stefanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>