Najnovije vesti
Home / Ritam grada / NE ZABORAVITE NA OBAVEZU ČIŠĆENJA SNEGA I LEDA -Slede sankcije za nepoštovanje propisa
NE ZABORAVITE NA OBAVEZU ČIŠĆENJA SNEGA I LEDA -Slede sankcije za nepoštovanje propisa

NE ZABORAVITE NA OBAVEZU ČIŠĆENJA SNEGA I LEDA -Slede sankcije za nepoštovanje propisa

Čišćenje snega i leda u zimskim danima obaveza je svih nas.   

Svoju obavezu uklanjanja snega i leda sa trotoara ispred svojih objekata moraju da poštuju, kako vlasnici privatnih objekata, tako i preduzetnici i pravna lica.

„Svi vlasnici domaćinstava su dužni, tačnije u obavezi su da čiste ispred svojih dvorišta, a vlasnici lokala su u obavezi da  čiste ispred svojih lokala. Komunalni inspektori i komunalni policajci su u toku jučerašnjeg dana obilazili lokale i upozoravali vlasnike  i radnike na njihovu obavezu. I tokom današnjeg dana biće na terenu i upozoravaće kako vlasnike lokala, tako i vlasnike stambenih objekata“, rekao je za Radio Magnum Nenad Živković, šef Komunalne policije u Zaječaru.

Za nepoštovanje mera i nečišćenja snega i leda ispred objekata, biće sprovedene određene sankcije, napominju u zaječarskoj Komunalnoj policiji.

„Za nepoštovanje ove odluke, odnosno za nečišćenje snega isped svojih lokala, za preduzetnike je kazna 18 hiljada dinara, a za fizička lica, odnosno za vlasnike domaćinstava je kazana 8.000 dinara“, rekao je Živković.

Nadležni dodaju da ljudi moraju i sami da budu oprezni prilikom kretanja, mora se voditi računa gde se staje, kako ne bi došlo do padova i povreda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>