Najnovije vesti
Home / Ritam grada / NE ZABORAVITE NA OBAVEZU ČIŠĆENJA SNEGA I LEDA -Kazne za nepoštovanje propisa od 8.000 do 80.000 dinara
NE ZABORAVITE NA OBAVEZU ČIŠĆENJA SNEGA I LEDA -Kazne za nepoštovanje propisa od 8.000 do 80.000 dinara

NE ZABORAVITE NA OBAVEZU ČIŠĆENJA SNEGA I LEDA -Kazne za nepoštovanje propisa od 8.000 do 80.000 dinara

Čišćenje snega i leda u zimskim danima obaveza je svih nas.   

Služba za inspekcijski nadzor u oblasti komunalnog uređenja grada Zaječara apeluje na građane da su dužni da uklanjaju sneg i led sa trotoara i staza koje koriste ispred svojih objekata.

„Sa svih javnih površina mora da se uklanja sneg i led, a u slučaju posledice posipa se  i industrijska so na određenim površinama. Za uklanjanje snega i leda sa trotoara i sa trgova u gradu angažovano je JKSP Zaječar, i oni sa raspoloživom mehanizacijom na našoj teritoriji i gradu, sa dva mala traktora  čiste trotoare, Trg na centru, i ulice I i II prioriteta, a to su ulice „Ljube Nešića“ do nadvožnjaka, do kružnog toka, ulica „Nikole Pašića“ do „Dva brata“,  Svetozara Markovića do Pozorišta“, napominje Slavoljub Ničić, šef Službe za inspekcijski nadzor u oblasti komunalnog uređenja, i dodaje:

„Svoju obavezu uklanjanja snega i leda sa trotoara ispred svojih objekata moraju da poštuju i vlasnici objekata, kako vlasnici privatnih objekata, tako i preduzetnici i pravna lica.

„Za nepoštovanje mera i nečišćenja snega i leda ispred objekata, biće sprovedene određene sankcije“, kažu u Službi za inspekcijski nadzor.

„Ukoliko fizička lica nepoštuju propisane mere, kazna je 8 000 hiljada dinara. Ako fizičko lice plati iznos u roku od 8 dana, može da plati polovinu i smatra se da je platio celu kaznu. Za preduzetnike kazna iznosi  18 000 dinara, a za pravna lica je 80 000 dinara.  Nema drastičnih oglušavanja o naše naredbe, nema zaleđenih površina, ima mestimično gaženog snega, stanje je zadovoljavajuće“, kaže Ničić i savetuje građane:

„Ljudi moraju i sami da budu oprezni prilikom kretanja, jer odlazi do padova i povreda, mora da se vodi računa gde se staje, potrebna je i adekvatna obuća“.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>