Najnovije vesti
Home / Vesti / NE RADI POLA INTERNETA, napadi na SAD!
NE RADI POLA INTERNETA, napadi na SAD!
Gizmodo.com kreirao .gif DDoS napada na SAD.

NE RADI POLA INTERNETA, napadi na SAD!

Zbog DDoS napada ne rade Twitter, PayPal, eBay, PlayStation Network, Spotify, Netflix, Amazon, Tumblr, Reddit…

Najmanje dva uzastopna talasa online DDoS napada blokirala su nekoliko najvećih svetskih sajtova. Twitter, Spotify, Netflix, Amazon, Tumblr i Reddit nedostupni su korisnicima, javlja USA Today. Prvi napadi su počeli jutros, i oni su rešeni nekoliko sati kasnije, ali onda je sve ponovo „palo“.

Kako prenosi britanski The Independent napad je toliko jak da ne radi najveći deo najpopularnijih sajtova na svetu, a u „mrežu“ udara upletena je i onesposobljena i PlayStation Network gejmerska mreža. Takođe, ne rade eBay, PayPal, ali Google i Facebook trenutno nisu ugroženi.

Uzrok je niz DDoS napada usmerenih protiv internet kompanije Dyn. Koliko su stvari ozbiljne svedoči i činjenica da se oglasila i Bela kuća.

Dyn status možete pratiti uživo na sajtu, koji se automatski osvežava.

Sekretar Bele kuće Džoš Ernest kazao je da odeljenje državne bezbednosti „pomno prati situaciju“, ali da „za sada nemaju nikakve informacije ko bi mogao da stoji iza napada“

Šta je DDoS napad
Distributed Denial of service je pokušaj napadača sračunat da učini veb server nedostupnim korisnicima kojima je namenjen, onesposobljava mrežu, računar ili neki drugi deo infrastrukture na način da ne mogu funkcionisati.

Izvor: mondo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>