Najnovije vesti
Home / Zaječar info / NE PROPUSTITE 10. SABOR KOSOVSKIH SRBA!
NE PROPUSTITE 10. SABOR KOSOVSKIH SRBA!

NE PROPUSTITE 10. SABOR KOSOVSKIH SRBA!

„Sabor kosovskih Srba Timočke krajine“, deseti po redu, biće oganizovan i ove godine u Zaječaru i Zvezdanu.

Ova tradiconalna manifestacija počinje u petak, 16. juna u 19.00 sati na zaječarskom trgu, kada će nastupiti mališani iz  Dečijeg centra, članovi  KUD-a „Božur“ iz Zvezdana, kao i  pevačka grupa „Djurdjevak“ i „Vožd“ iz Bora.

U subotu, 17. juna, tačno u podne, biće otvorena izložba narodne nošnje, u 13.00 časova počinje takmičenje u kuvanju pasulja, dok će u 15.00 sati biti otvorena izložba domaće radinosti, tradicionalnih zanata i tradicionalne kuhinje kao i  nadmetanje proizvođača rakije i vina. U 16.30 biće proglašen pobednik u kuvanju pasulja a u 17.00 časova organizovan je doček učesnika.

Istog dana u 17.30 sati biće proglašen najbolji proizvođač vina i rakije. Defile učesnika planiran je za 18.30 časova.

U kulturno -umetničkom programu, koji počinje u 19.00 sati, nastupiće kulturno umetnička društva – „Sloga“ iz Vražogrnca, „Ilinsko vrelo“ iz Ilina, „Božur“ iz Zvezdana, „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Mladost“ iz Gotovuša. Posetioci manifestacije imaće priliku da uživaju u izvedbi pevačke grupe „Izvor“ iz zaječarske Osnovne škole „Ljuba Nešić“.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i turizam CEKIT Zaječar i MZ Zvezdan, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>