Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Ne izlazite bez kišobrana a evo i kada prestaju padavine…
Ne izlazite bez kišobrana a evo i kada prestaju padavine…
Foto: Pixabay

Ne izlazite bez kišobrana a evo i kada prestaju padavine…

Pema prognozi meteorologa u Srbiji će danas, u većem delu zemlje, biti oblačno i hladno, mestimično sa slabom kišom uz nešto više padavina u južnim krajevima.

Duvaće vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 4 do 8, najviša od 6 do 10 stepeni Celzijusa.

U Zaječaru danas oblačno, kišovito i hladno. Najviša dnevna temperatura 5 stepeni. U subotu hladno sa kišom, minimalna temperatura -2, najviša dnevna 7 stepeni. U nedelju promenljivo oblačno, ali bez padavina. Minimalna temperatura 2, najviša dnevna 8 stepeni. 

U nedelju i ponedeljak promenljivo oblačno u planinama sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivaca. U ponedeljak sneg je ponegde moguć i u nižim predelima, uglavnom na jugu. U utorak novo prolazno naoblačenje, mestimično sa kišom i snegom. Zatim, do kraja perioda suvo, u jutarnjim satima magla i slab mraz mestimicno, a dnevna temperatura u manjem porastu, saopšteno je iz RHMZ.

Pored kiše i mokrih kolovoza karakteristika jesenjih uslova vožnje je česta magla koja otežava vožnju i uslovljava i vlažne kolovoze, saopštava AMSS.

Na putevima u planinskim predelima, pored reka i po kotlinama vidljivost može biti smanjena ispod 100 metara što tokom prepodneva može doneti usporenu vožnju, ali i opasne lančane udese koji su česti kada je vidljivost smanjena.

Sa maglom treba računati na Zlatiboru, Kopaoniku, Crnom vrhu, ima je pored Drine, dolinom Zapadne i Južne Morave, a prisutna je i u istočnim krajevima Srbije na području Zaječara i Boljevca. Na putevima u Vojvodini prisutna je sumaglica, ali ona vrlo lako može preći u maglu.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta, sem na teretnim terminalima sa Makedonijom na Preševu gde se na izlazu iz Srbije čeka oko 180 minuta.

Često dolazi i do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>