Najnovije vesti
Home / Knjaževac / Naučna konferencija „Knjaževački kraj – potencijali, stanje i perspektive razvoja“ 19. i 20. aprila u Knjaževcu
Naučna konferencija „Knjaževački kraj – potencijali, stanje i perspektive razvoja“ 19. i 20. aprila u Knjaževcu

Naučna konferencija „Knjaževački kraj – potencijali, stanje i perspektive razvoja“ 19. i 20. aprila u Knjaževcu

Pod pokroviteljstvom Opštine Knjaževac, i zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji, Narodna biblioteka „Njegoš“ i Srpsko geografsko društvo organizuju Naučnu konferenciju „Knjaževački kraj – potencijali, stanje i perspektive razvoja“, koja će se održati 19. i 20. aprila u Društvenom klubu Doma kulture.

Konferencija je interdisciplinarnog karaktera i organizovana je u cilju afirmacije naučnih istraživanja u Knjaževcu i okolini, iz oblasti fizičke i društvene geografije, demografije, geologije, speleologije, arheologije, lingvistike, folkloristike, obrazovanja, kulture i očuvanja kulturnog nasleđa.

Učesnici Konferencije, profesori Geografskog fakulteta u Beogradu, lingvisti Balkanološkog instituta SANU i lokalni istraživači i autori, dugogodišnji su saradnici Biblioteke na poslovima naučnoistraživačkog rada i izdavačke delatnosti, a svoj doprinos istraživanju i proučavanju knjaževačkog kraja dali su i u svojim naučnim i stručnim radovima, štampanim u zborniku radova Konferencije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>