Najnovije vesti
Home / Vesti / NASTAVLJA SE PERIOD NESTABILNOG VREMENA: U Zaječaru danas sunce, pljuskovi, grmljavina
NASTAVLJA SE PERIOD NESTABILNOG VREMENA: U Zaječaru danas sunce, pljuskovi, grmljavina

NASTAVLJA SE PERIOD NESTABILNOG VREMENA: U Zaječaru danas sunce, pljuskovi, grmljavina

Danas se predviđa oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u Vojvodini i pretežno sunčano u ostalim krajevima. Ujutru u Vojvodini oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom dana u svim predelima pretežno sunčano, posle podne u zapadnoj, centralnoj i severnoj Srbiji promenljivo oblačno sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Jutarnja temperatura od 9 do 14 stepeni, najviša dnevna od 20 do 24 stepena Celzijusa.

U Zaječaru danas pre podne sunčano, posle podne promenljivo oblačno sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna dnevna temperatura 20 stepeni. U četvrtak oblačno sa kišom, minimalna temperatura 12, najviša dnevna 21 stepen. 

Putevi u Srbiji su zbog kiše mokri i klizavi, a pored smanjene vidljivosti i čestih odrona još jednu opasnost predstavljaju bujični potoci koji za sobom ostavljaju nanose zemlje na kolovozu, saopštio je jutros AMSS. U pojedinim delovima zemlje može biti i intezivnijih padavina i jačih pljuskova koje u vrlo kratkom vremenu donesu veću količinu vode na kolovozu, a samim tim i sva oštećenja koja su ispunjena vodom se ne vide.

Bujični potoci koji ostavljaju nanose zemlje dovode do toga da je kolovoz dodatno klizaviji i zbog toga vozači vrlo lako gube kontrolu nad vozilom posebno ukoliko brzina, ali i način vožnje nisu prilagođeni ovakvim uslovima. Saobraćaj je van većih gradova umerenog inteziteta, ali treba računati na izvesne izmene na onim deonicama na kojima su u toku radovi na putu.

Teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš čekaju oko dva sata, saopštio je jutros AMS S.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Na naplatnim stanicama, prema poslednjim informacijama „Puteva Srbije“ nema zadržavanja.

Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>