Najnovije vesti
Home / Ritam grada / U OŠ “Hajduk Veljko” nastava na otvorenom
U OŠ “Hajduk Veljko” nastava na otvorenom
Foto: raidomagnum.rs

U OŠ “Hajduk Veljko” nastava na otvorenom

Danas je svečano otvorena učionica na otvorenom u OŠ “Hajduk Veljko” u Zaječaru.

Simbolično nosi naziv “Otvorena učionica”, jer je u školskom dvorištu, na travnjaku i uz rastinje. Formiran je i nameštaj drvne građe, klupe i sto, gde će mališani i učenici ove škole moći da pohađaju nastavu.

Mladi će na ovom prostoru moći da se okupljaju sponatno i da organizuju raznovrsne časove, projekcije ili predstave.

“Na inicijativu grupe mladih, bivših i sadašnjih učenika ostvarena je ova ideja o otvorenoj učionici,  možda  nije pravo  vreme za to, jer dolaze zimski dani, ali biće to lep kutak i ambijent za izvođenje nastave u letnjem periodu. Moći će da se izvode teorijske nastave ili pokazne vežbe. U svakom slučaju, ovakav način izvođenja nastave pospešuje obrazovanje naših učenika i to je ono najvažnije”, rekao je Slobodan Miletić direktor OŠ “Hajduk Veljko” u Zaječaru

“Ovo je projekat u kojem uečtvuju Veljkovi Hajduci, neformalna grupa mladih, prijavili su se na konkurs dobro poznatog projekta- Mladi su zakon.  Puno je aktivnosti gde se uređuju parkovi, javne površine i to je dobro. Realizovano je ukupno 15 projekata, u Zaječaru je đački parlament Ekonomske škole sredio dvorište svoje škole, organizovane su radionice web novinarstva i informacionih tehnologija, različite vrste promocije zdravlja. Mnoštvo je aktivnosti koje su realizovane tokom ove godine” , rekla je na otvaranju “Otvorene učionice” Dunja Marušić, koordinatorka projekta, i dodala je ovaj projekat dobar pokazatelj lokalnog volonterizma i omladinskog aktivizma.

Omladinski volonterski projekat „Otvorena učionica“ sprovodi neformalna omladinska grupa „Veljkovi hajduci“,  u okviru nacionalnog programa Mladi su zakon, uz podršku resurs centra za Zaječarski i Borski okrug – Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar, a finansiran je od strane  Ministarstva  omladine i sporta.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>