Najnovije vesti
Home / Kultura / NARODNO POZORIŠTE U ZAJEČARU I CENTAR ZA KULTURU POSLOVAĆE U OKVIRU JEDNE USTANOVE
NARODNO POZORIŠTE U ZAJEČARU I CENTAR ZA KULTURU POSLOVAĆE U OKVIRU JEDNE USTANOVE

NARODNO POZORIŠTE U ZAJEČARU I CENTAR ZA KULTURU POSLOVAĆE U OKVIRU JEDNE USTANOVE

Na sednici Gradskog veća održanoj u sredu u Zaječaru, povučen je predlog odluke o osnivanju Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“, utvrđen na 22. sednici Gradskog veća koja je održana 8. decembra, ali su većnici usvojili Nacrt Odluke o osnivanju Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Kako se navodi u Zaključku kojim se povlači Predlog Odluke o osnivanju Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“, sagledavajući racionalizaciju radnih mesta, efikasnost u radu i kvalitetnije održavanje kulturnih manifestacija utvrđeno je da je neophodno da ustanova koja bi obavljala izvođačku delatnostkao pretežnu delatnost obavlja i druge poslove koji su u funkciji ostvarivanja i unapređenja osnovne delatnosti.

Prema rečima gradonačelnika Boška Ničića, nova odluka, koju su većnici jednoglasno prihvatili, doneta je radi racionalizacije i efikasnijeg rada ovih ustanova.

„Bivši CEKIT je brojao 16-17 zaposlenih, gde je bila i turistička organizacija. Bivše pozorište je brojalo 45, vodilo se 38, zakon je dozvoljavao 34, i sav taj galimatijas kad se napravi, mi dođemo na ivicu ili pređemo cifru od 824 koliko nam dozvoljavaju broj zaposlenih. U ovoj situaciji, kada se formira novo javno preduzeće za projektovanje i izgradnju, što je neophodno umesto Direkcije, za firmu koja bi menjala CEKIT, ne bi ostala mogućnost da bude zaposleno više od devetoro ljudi. Za vreme leta, u najudarnijem periodu kada se dešavaju seoske manifestacije, u pozorištu nema toliko aktivnosti, uglavnom pozorišta ne rade ili idu na jedan ili dva festivala. Tamo su ljudi koji isto to, što se tiče tehnike, rasvete, rade na tim poslovima. Smatrali smo da je sasvim logično da objedinimo te dve stvari, poslali smo dopis Ministarstvu i dobili smo odgovor od Ministarstva da je to naša stvar i da nemaju ništa protiv toga“, naveo je Ničić.

Na sednici Gradskog veća održanoj u sredu, većnici su usvojili i izmene Odluke o osnivanju Turističke organizacije grada Zaječara, doneli odluke o okončanju postupka likvidacije nad Društvom sa ograničenom odgovornošću „Biznis inkubator centar“ u likvidaciji, o okončanju postupka likvidacije nad Fondacijom za podsticanje radjanja dece u likvidaciji, o okončanju postupka likvidacije nad Javnim preduzećem „Objedinjena naplata“ u likvidaciji i usvojili Nacrt Rešenja početnog likvidacionog izveštaja Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju Zaječar“ u likvidaciji.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>