Najnovije vesti
Home / Društvo / NAPUŠTENI LJUBIMCI SE NEĆE SMRZAVATI: Stigle prve kućice
NAPUŠTENI LJUBIMCI SE NEĆE SMRZAVATI: Stigle prve kućice

NAPUŠTENI LJUBIMCI SE NEĆE SMRZAVATI: Stigle prve kućice

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, dokazao je već nekoliko puta da je veliki ljubitelj životinja i borac za njihova prava! To se potvrdilo i pre desetak dana kada je sa Udruženjem Beta pokrenuo akciju kako bi se za napuštene kućne ljubimce u gradu obezbedile kućice. Ovoj akciji prethodilo je obraćanje gradonačelnika Zaječarcima putem društvenih mreža.

Odavno se, kao neko kome je većina građana poverila upravljanje novcem svih nas, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, borim sa idejom DA ili NE (u ime većine nas) obezbediti kućice za pse “lutalice” (koji su to postali upravo zahvaljujući ljudskoj nebrizi) i postaviti je po gradskim naseljima„, upitao je tada Ničić svoje pratioce na društvenoj mreži Fejsbuk i dodao:

Svestan u potpunosti prozivki da je taj novac mogao biti pametnije i “humanije” iskorišćen do demagoških busanja da nam deca umiru a mi brinemo o psima, da je trebalo pomoći socijalno ugroženima, da je bolje da smo obezbedili stanove i kuće za siromašne…milion izgovora i meta na leđa bi ovim potezom sebi i saradnicima okačio o leđa, ALI…Zaboli li vas (oni koji tako misle) kada vidite, na ovoj kiši i susnežici, nedužno živo biće koje se, ne svojom krivicom, trese mokro i promrzlo od hladnoće? Pre nego li predložim, iako ću se zdušno pobrinuti da za ovaj projekat obezbedim donatore, voleo bih da čujem vaše mišljenje dragi prijatelji. Unapred hvala„.

Ova objava naišla je na ogroman broj lajkova i pozitivnih komentara, a kako je danas gradonačelnik Ničić na društvenoj mreži Fejsbuk naveo, prve 24 kućice za napuštene pse, obezbeđene preko Gradske uprave, stigle su danas.

Pripremljene za isporuku…, akcija se nastavlja i do sada je u Udruženju “Beta”, od donatora, sakupljeno preko 60.000 dinara (oko 5 kućica). Danas su još tri velike kompanije, koje posluju na teritoriji grada, obećale uplatu/kupovinu između 3 i 5 kućica.
Cilj je, do Nove godine, bar 50-ak kućica!
Akciju nastavljamo i MOLIMO prevoznike koji imaju prazne “ture” (kombi, kamioni i sl.) na relaciji Barajevo-Zaječar da nam pomognu oko transporta istih!
Unapred VELIKO hvala!“
, naveo je Ničić.

One comment

  1. Svaka cast…prvi pravi covek ..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>