Najnovije vesti
Home / Ritam grada / NAPLATA POREZA NA IMOVINU U ZAJEČARU SKORO 100 ODSTO!
NAPLATA POREZA NA IMOVINU U ZAJEČARU SKORO 100 ODSTO!

NAPLATA POREZA NA IMOVINU U ZAJEČARU SKORO 100 ODSTO!

Zaječar je jedna od lokalnih samouprava koja ima veliki procenat naplate poreza na imovinu, čak 97,56 %. 

Dragan Vukašinović načelnik Odeljenja za loklanu i poresku administraciju grada Zaječara pohvalio je poreske obveznike grada Zaječara.

„Za 2016. godinu naplaćeno je 97,56 odsto kada je u pitanju porez na imovinu građana“, rekao je Dragan Vukašinović načelnik Odeljenja za loklanu i poresku administraciju grada Zaječara. 

„I ovaj put bih apelovao na poreske obveznike koji nisu platili svoje dospele obaveze da to učine i izbegnu prinudnu naplatu“, naglasio je Vukašinović i dodao: 

„Kada se desi da tokom godine stigne opomena, često sebi postavimo pitanje zašto nismo proveravali stanje zaduženja kod nadležnh. Na kraju godine hteli bismo da proverimo  da li se stanje naše uplate slaže sa stanjem na poreskim karticama kod nadležnih.

Da bi smo olakšali proveru svojim proeskim obveznicimima mi smo od decembra uveli novu uslugu –provera stanja online. 

 “Grad Zaječar se pridružuje modernim upravama i  ide u korak sa tehnološkim razvojem, trudi se da bude uprava po meri građana. Da bi smo olakšali proveru poreskog zaduženja svojim poreskim obveznicima mi smo od decembra uveli novu uslugu –provera stanja online. Svaki poreski obveznik koristeći internet može da proveri svoje stanje na karticama. Dovoljno je da ima korisnički nalog i lozinku. Korisnički nalog se otvara na sajtu grada Zaječara ili dolaskom u prostorije lokalne  poreske  adinistracije, objašnjava Vukašinović.

„Na taj način grad Zaječar je u redu gradova koji na ovaj način izlaze u susret svojim poreskim obveznicima. Unapredili smo proces, poreski obveznici lakše ispunjavaju svoje poreske obaveze, a  bolja je i informisanost.

Na taj način smo u gradsku upravu uveli inovaciju koja zaokružuje celinu. Svi će moći od kuće ili iz firme  da vide stanje.“

 Poseban naglasak projekta „e-Uprava po meri građana“ je na zadovoljstvu svih korinika, ali i na uvođenju modernih elektronskih servisa. Koristi koje je doneo projekat „e-Uprava po meri građana“ su smanjeni troškovi, kao i poboljšan rad administracije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>