Najnovije vesti
Home / Vesti / Nakon tmurnog jutra, u Zaječaru smena sunca i oblaka
Nakon tmurnog jutra, u Zaječaru smena sunca i oblaka

Nakon tmurnog jutra, u Zaječaru smena sunca i oblaka

Do kraja sedmice u Srbiji će se zadržati natprosečno toplo vreme, danas u većini krajeva suvo. Ujutru na jugozapadu i jugu ponegde magla. Tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, samo na jugu i istoku mestimično sa kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren jugoistočni, u košavskom području jak, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 0 do 8, a najviša od 13 do 18 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 7 stepeni.

U Zaječaru danas promenljivo oblačno vreme, posle podne sa kratkotrajnim sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni. U subotu bez bitnijih promena, promenljivo oblačno sa kratkotrajim sunčanim intervalima. Minimalna temperatura 4, najviša dnevna 9 stepeni. 

U Srbiji počinje period pojačanog saobraćaja, a prvi talas sa većim brojem vozila očekuje se na auto-putevima koji vode iz pravca Mađarske i Hrvatske, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije. Zbog toga su povremeno moguća duža zadržavanja na putničkim terminalima.

AMSS podseća da je postignut dogovor između mađarskih i srpskih carinskih administracija o minimumu carinske kontrole kako bi vozila brže prolazila kada se na graničnom prelazu Horgoš-Reske broj putničkih vozila naglo poveća.

Povremene talase pojačanog saobraćaja treba očekivati i na Kelebiji, a tada se mogu koristiti i oni manje frekventni prelazi sa Mađarskom, s tim što je njihovo radno vreme od 7 do 19 sati.

Sa Hrvatskom će prelaz Batrovci sigurno biti najopterećeniji, a tada su zadržavanja uvek kraća na Šidu, Ljubi, Sotu ili Bačkoj Palanci.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja, a nema dužih zadržavanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.

Kamioni na Batrovcima čekaju pet sati.

Putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta u Timočkoj krajini su delimično vlažni. Vidljivost je smanjena u kotlima na području Zaječara i Negotina na 50 i 150 metara. Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. Na državnom putu Paraćin-Zaječar, na deonicama:  Donja Mutnica, Krivovirsko brdo i Mirovo, kao i na putu Grljan-Vratarnica, koje se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda Turski tok, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 do 300 metara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>