Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Nakon svežeg jutra, još jedan vreo dan u gradu!
Nakon svežeg jutra, još jedan vreo dan u gradu!

Nakon svežeg jutra, još jedan vreo dan u gradu!

U Srbiji će danas vreme biti pretežno sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeoroločki zavod.

Popodne su u planinskim predelima ponegde mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Južni vetar će biti slab do umeren, a u Banatu i donjem Podunavlju povremeno jak. Jutarnja temperatura od 16 do 23, a najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

Nakon svežeg i oblačnog jutra, u istočnoj Srbiji danas sunčano i toplo. Maksimalna dnevna temperatura od 33 do 35 stepeni. Narednih dana još toplije.

Saobraćaj je u Srbiji umerenog intenziteta, u skladu sa sredinom radne nedelje, ali Auto-moto savez Srbije skreće pažnju.

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta. Zadržavanja za terena motorna vozila, na izlazu iz Srbije, na GP Batrovci su oko 120 minuta, na GP Horgoš oko 90 minuta, a na GP Kelebija oko 60 minuta.

Kako nas prema rečima meteorologa danas i u narednim danima očekuju visoke dnevne temperature, apeluje se na vozače da za duži put biraju ranije jutarnje ili kasnije popodnevne sate. AMSS savetuje i pravljenje češćih pauza, uz korišćenje osvežavajućih napitaka, posebno ukoliko putujete u najtoplijem delu dana.

NAJAVE I NAJAKTUELNIJE IZMENE U SAOBRAĆAJU:

Od 29.juna do 06. jula izvodiće se radovi na struganju i asfaltiranju oštećenog kolovoznog zastora na državnom putu I B reda broj 26, deonica Beograd-Obrenovac, u zoni klizišta Umka. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

29. juna u periodu od 07.00 do 16.00 časova izvodiće se radovi na postavljanju induktivnih petlji u kolovoz, u zoni od 100 metara, na državnom putu I A reda broj 1, deonica petlja Doljevac – petlja Merošina. Tokom izvođenja radova saobraćaj će se preusmeravati iz vozne i preticajne saobraćajne trake kroz zaustavnu traku, uz postavljenu adekvatnu privremenu saobraćajnu signalizaciju i opremu.

Produžavaju se radovi Faze 2 na rehabilitaciji dela državnog puta I A reda broj 1 do 06.07.2017. godine, deonica Novi Sad-Beograd, kod Sentandrejskog mosta, u desnoj kolovoznoj traci, smer Novi Sad-Beograd. U toku izvođenja radova, za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka, a saobraćaj se odvija levom preticajnom trakom (iz pravca Subotica-Beograd), a iz pravca Beograd-Subotica saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom.

Na državnom putu II A reda broj 152, na deonici Topola-Rudnik izvodiće se radovi na periodičnom održavanju puta. U toku radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, dok će na snazi biti zabrana kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Od 26. do 29. juna, u periodu od 07.00 do 17.00 časova, doći će do obustave saobraćaja zbog radova na prevlačenju manjih deonica asfalt-betonom, na državnom putu I B reda broj 42, prolaz kroz Preševo. Za vreme obustave, saobraćaj će se odvijati okolnim ulicama u Preševu, a preusmeravanje saobraćaja vršiće ekipe saobraćajne policije.

Nastavljaju se radovi na sanaciji raskrsnice u Batajnici, ukrštanje državnog puta II A reda broj 100 i državnog puta II B reda broj 319, do 12. jula, svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Radovi će se izvoditi u fazama i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Prestala je potpuna obstava saobraćaja i da se nastavljaju se radovi na popravci državnog puta II B reda broj 355, deonica Gojna Gora-Ljubić (Čačak), kod Suvog Brega (Ulica Vidosava Kolakovića i Slavka Krupeža). Radovi će se izvoditi do 30. juna od 08.00 do 17.00 časova. U zoni radova, saobraćaj se odvija usporeno, a radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 22/23. juna do 30.06/01. jula, u periodu od 22.00 do 06.00 časova izvodiće se radovi na ispiranju i čišćenju kišne kanalizacije na delu državnog puta I A reda broj 1 (gradski deo), u smeru Beograd-Šid od kule Geneks do petlje „T6″ isključenje za Novi Sad , i u smeru Šid – Beograd od petlje „T6″ isključenje za Novi Sad do petlje ,,Konjarnik“. Radovi će se izvoditi u pokretu, i za saobraćaj će biti zatvorena krajnja desna zaustavna saobraćajna traka.

Od 22/23. juna do 30.06/01. jula, u periodu od 22.00 do 06.00 časova izvodiće se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na delu državnog puta I A reda broj 1 (gradski deo), na deonici od isključenja za Studentski grad do petlje ,,Dobanovci“, u oba smera. Radovi će se izvoditi u pokretu, sa povremenim zatvaranjem preticajne ili zaustavne saobraćajne trake.

Zbog izgradnje državnog puta IA reda broj 4, u periodu od 22. do 30. juna od 7:00 do 17:00 časova, doćiće do izmena u odvijanju saobraćaja na državnom putu II A reda broj 259 (bivše isključenje za novu deponiju), odnosno vršiće se naizmenično propuštanje vozila zbog zauzeća jedne saobraćajne trake.

Na snazi je izmena režima saobraćaja, do 30. juna, usled radova na zameni slabonosivog tla, na državnom putu I B reda broj 39, na deonici Pirot – Babušnica. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 22. do 30. juna, doćiće do izmene režima saobraćaja usled radova na sanaciji oštećenja, na državnom putu I B reda broj 35, na deonici Knjaževac – Svrljig. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 09. juna do 01. jula, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, na drž. putu IB reda broj 38, deonica Jankova klisura – Blace, zbog radova na redovnom održavanju i popravci kolovoza.

Produžavaju se radovi na sanaciji ploče propusta na državnom putu II A reda broj 223, deonica čvor Babušnica – Trnski Odorovci, kod skretanja za selo Našuškovica. Radovi su produženi do 05. jula, a za vreme trajanja radova u toku je obustava saobraćaja.

Do 30. juna produžavaju se radovi na delu državnog puta I A reda broj 1, na Obilaznici oko Beograda, od tunela Straževica do Novih Banovaca, u oba smera. Radovi se izvode u pokretu od 07.00 do 17.00 časova na ispiranju kišne kanalizacije i čišćenju i pranju rigola i za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

Od 14. juna od 11 časova do 29. juna. do 16 časova izvodeće se radovi na auto-putu, državnom putu I A reda broj 1 u smeru ka Novom Sadu iz pravca Horgoša, između 21 i 23 km. Saobraćaj će biti preusmeren sa desne na levu kolovoznu traku zbog aktuelnih radova.

Produženi su radovi do 30. juna na čišćenju i ispiranju kišne kanalizacije na državnom putu I A reda broj 1, od petlje Vodanj do petlje Dobanovci.

Radovi se izvode u pokretu, u periodu od 07.00. do 15.00 i od 22.00 do 06.00 časova, u levoj (preticajnoj) saobraćajnoj traci i obezbeđeni su adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Produženi su radovi na propustu i popravci ploče na delu državnog puta IIA reda broj 223, na deonici između Babušnice i Trnskog Odorovca, kod skretanja za selo Našuškovica. Za vreme radova saobraćaj je potpuno obustavljen, a planirano je da radovi budu završeni do 05. juna.

Produženi su radovi, do 30. juna, na redovnom održavanju drž. puta IIB reda br. 379, deonica Aleksandrovac-Orljevo (Mirjevo), na teritoriji opštine Žabari. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>