Najnovije vesti
Home / Sport / Nakon privremenih mera MILORAD VUČKOVIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA FUDBALSKOG SAVEZA GRADA ZAJEČARA
Nakon privremenih mera MILORAD VUČKOVIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA FUDBALSKOG SAVEZA GRADA ZAJEČARA

Nakon privremenih mera MILORAD VUČKOVIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA FUDBALSKOG SAVEZA GRADA ZAJEČARA

MILORAD VUČKOVIĆ JE NOVOIZABRANI PREDSEDNIK FUDBALSKOG SAVEZA GRADA ZAJEČARA

Na izbornoj Skupštini Opštinsklog fudbalskog saveza, koji je novim statutom, juče usvojenim, promenio naziv u Fudbalski savez grada Zaječara, Milorad Vučković izabran je za predsednika Saveza.

Za izbor predsednika stigla su dva predloga, pored Milorada Vučkovića za funkciju predsednika predložen je i Vojislav Brašanac. Međutim, kako je naveo predsedavajući, a kako je predviđeno pravilnicima saveza, predlog mora da bude dostavljen najmanje 10 dana pre održavanja izborne Skupštine. S obzirom da je predlog da Vojislav Brašanac bude kandidat za predsednika stigao tek juče, odnosno na dan održavanja skupštinskog zasedanja, Skupština je ovaj predlog odbacila.

Za predsednika Fudbalskog saveza grada Zaječara Milorad Vučković izabran je sa 19 glasova ZA, 10 je bilo uzdržanih, a protiv nijedan glas. Od 34 delegata sednici je prisustvovalo 30. Nakon što je Milorad Vučković izabran za predsednika Skupštine za članove Izvršnog odbora izabrani su Momčilo Pavlović, Zoran Đurović, Zoran Trifunov, Radiša Nikolić, Krunoslav Nikolić, Goran Udovičić i Milorad Vučković.

Vučković ističe da je fudbal u Zaječaru u nezavidnoj situaciji, ali očekuje i pomoć od strane nove gradske vlasti kako bi problemi u toj oblasti počeli da se rešavaju.

„Posle dužeg vremena, najzad smo uspeli da nakon uvedenih privremenih mera, konstituišemo Skupštinu.
Fudbal je trenutno u Zaječaru na niskim granama, u lošoj finansijskoj situaciji. Ja se nadam da uz pomoć lokalne samouprave,  zajedničkim snagama, izvučemo i postavimo zaječarski fudbal tamo gde mu je mesto, počevši od Timoka pa do svih seoskih lokalnih klubova. Ne treba zaboraviti da se fudbal igra u selima i da je to možda jedina aktivnost koja je ostala u nekim sredinama. Tamo gde su se klubovi ugasili, da pomognemo, da se u svakom selu igra fudbal, da se mladi bave sportom, mislim da je to pravo rešenje za njih“, rekao je Milorad Vučković nakon što je izabran za predsednika Fudbalskog saveza grada Zaječara.

Podsetimo, Skupština saveza je u redovnom terminu za predsednika izabrala Željka Sokića, koji je, međutim, ubrzo izabran za predsednika Okružnog fudbalskog saveza Zaječar, a potom su se nagomilali problemi u OFS Zaječar zbog čega su uvedene privremene mere, koje su iznudile nove izbore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>