Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Nakon pisanja pojedinih medija oglasila se PU Zaječar: OBEZBEĐIVANJE DOGAĐAJA JE PROTEKLO BEZ IKAKVIH BEZBEDNOSNIH SMETNJI I ZAVRŠENO JE PROFESIONALNO I KVALITETNO
Nakon pisanja pojedinih medija oglasila se PU Zaječar: OBEZBEĐIVANJE DOGAĐAJA JE PROTEKLO BEZ IKAKVIH BEZBEDNOSNIH SMETNJI I ZAVRŠENO JE PROFESIONALNO I KVALITETNO

Nakon pisanja pojedinih medija oglasila se PU Zaječar: OBEZBEĐIVANJE DOGAĐAJA JE PROTEKLO BEZ IKAKVIH BEZBEDNOSNIH SMETNJI I ZAVRŠENO JE PROFESIONALNO I KVALITETNO

Povodom pisanja pojedinih medija da je pripadnik Policijske uprave u Zaječaru Darko Stojiljković ugrozio bezbednost srpskom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću prilikom njegove posete Zaječaru, javnosti se obratila  Sanja Dimitrijević, v.d. načelnice Policijske uprave u Zaječaru.

SAOPŠTENJE PRENOSIMO U CELOSTI:

-Pripadnik Policijske uprave u Zaječaru Darko Stojiljković bio je angažovan 20. aprila 2017. godine na saobraćajnom obezbeđenju ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, prilikom njegove posete Zaječaru.

Obezbeđivanje događaja je proteklo bez ikakvih bezbednosnih smetnji i završeno je profesionalno i kvalitetno, a Stojiljković je ministra sproveo do krajnje destinacije po planu.

Pred kraj posete, ministar je boravio na ručku u jednom restoranu, u koji policajac Stojiljković nije ulazio.

Sukob koji Stojiljković ima sa I. P. datira od kraja novembra 2016. godine, kada je on profesionalno i u skladu sa zakonom, vršeći svoje redovne zadatke zaustavio i kontrolisao njenog brata I. P, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

Prilikom preduzimanja službene radnje protiv njega, I. P. je pretio policajcu Stojiljkoviću. O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, po čijem nalogu je osumnjičenom za pretnje policajcu doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati iz Zakona o javnom redu i miru.

Sledećeg dana, njegova sestra je putem telefona pretila policajcu Stojiljkoviću. O ovom događaju takođe je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, po čijem je nalogu protiv nje podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo ugrožavanje sigurnosti , navodi se u saopštenju PU Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>