Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Nakon osveženja, ponovo VRUĆINE!
Nakon osveženja, ponovo VRUĆINE!

Nakon osveženja, ponovo VRUĆINE!

Od danas se u Srbiji očekuje ponovo porast tempature, pa se veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni sutra i u četvrtak očekuje u celoj zemlji, a u petak još u centralnim i južnim krajevima, upozorava RHMZ.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije, uz uglavnom slab vetar. Jutarnja temperatura biće od 15 do 20 stepeni, a najviša dnevna od 30 do 36 stepeni.
Za dane vikenda biće promenljivo oblačno, uz čestu pojavu pljuskova i grmljavina. Zatim će se do kraja perioda zadrzati nestabilno sa temperaturom u granicama proseka za ovo doba godine.

U Zaječaru danas sunčano i toplo, najviša dnevna temperatura 36 stepeni. U sredu sunčano i toplo, minimalna temperatura 20 stepeni, maksimalna dnevna 37.

Biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na osobe s varirajućim krvnim pritiskom i astmatičare. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu glavobolјe i malaksalosti.

Umeren intezitet saobraćaja je karakterističan za drugi radni dan u nedelji, a tokom dana se ne očekuju veće gužve niti duža zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Skreće se pažnja da se od sutra očekuje ponovo porast temperature, pa će veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni u sredu i četvrtak biti u celoj Srbiji, a u petak još u centralnim i južnim krajevima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>