Najnovije vesti
Home / Vesti / Nakon jutarnje magle, tokom dana sunčano i toplije
Nakon jutarnje magle, tokom dana sunčano i toplije

Nakon jutarnje magle, tokom dana sunčano i toplije

Jutro će danas ponegde biti maglovito, a tokom dana očekuje se pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura od -3 do 10 stepni, a najviša dnevna od osam na istoku do 19 stepeni u severnim, zapadnim i centralnim krajevima.

U Zaječaru danas pre podne maglovito i hladno, tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura 11 stepeni. U sredu promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Minimalna temperatura 5, najviša dnevna 13 stepeni. 

Do 24. decembra u većem delu zemlje tempereture će bit iznad prosečnih vrednosti i kretaće se od maksimalno od 10 do 18 stepeni. Od četvrtka promenljivo oblačno, a prolazna kiša lokalno je moguća u toku noći ka petku, kao i za dane vikenda i u ponedeljak, dok će u košavskom području i na planinama kratkotrajno doći do pojačavanja jugoistocnog vetra. Na visokim planinama sredinom sedmice očekuje se potpuno otapanje snežnog pokrivača, dok će za vikend i u ponedeljak s padom temperature ponovo biti uslova za mešovite padavine (kišu i sneg) slabog intenziteta.

Neuobičajeno visoke temperature donose vozačima lakšu vožnju i sigurnije putovanje, ali se u drugoj polovini decembra očekuje i veći broj vozila zbog praznika.

Iz AMSS navode da zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima na putničkim terminalima pri ulazu u zemlju mogu biti duža, da se očekuje i usporena vožnja na pojedinim naplatnim rampama, ali i veće gužve u saobraćaju koje donose česte zastoje u gradovima, kao i na njihovim obilaznim putevima.

AMSS danas vozače upozorava na maglu i smanjenu vidljivost na pravcima pored reka jezera i u kotlimana. Prema poslednjim informacijama Puteva Srbije na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Nema dužih zadržavanja ni na graničnim prelazima, dok kamioni čekaju duže. Na Batrovcima čekaju šest sati, na Horgošu i Kelebiji tri sata, na izlazu iz zemlje na prelazu Bačka Palanka tri sata, a na Gradini sat i po.

Putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta u Timočkoj krajini su delimično vlažni. Vidljivost je smanjena u kotlinama na 50-150 metara. Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. Na državnom putu Paraćin-Zaječar, na deonicama:  Donja Mutnica, Krivovirsko brdo i Mirovo, kao i na putu Grljan-Vratarnica, koje se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda Turski tok, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 do 300 metara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>