Najnovije vesti
Home / Društvo / NAKON EPILOGA NA SUDU PRONAĐENO I REŠENJE -Sledi rekonstrukcija hale, škole, izgradnja ograde…
NAKON EPILOGA NA SUDU PRONAĐENO I REŠENJE -Sledi rekonstrukcija hale, škole, izgradnja ograde…

NAKON EPILOGA NA SUDU PRONAĐENO I REŠENJE -Sledi rekonstrukcija hale, škole, izgradnja ograde…

KASACIONI SUD PRESUDIO U KORIST IZVOĐAČA RADOVA -SVI RADOVI ZAVRŠENI JOŠ 2012. GODINE BILI  ISPRAVNI -  KANCELARIJA ZA UPRAVLJANJE JAVNIM ULAGANJIMA, DA BI RAZVEZALA GORDIJEV ČVOR PRISTALA DA URADI REKNSTRUKCIJU OVOG OBJEKTA - RADIĆE SE I OGRADA OKO ŠKOLE I SVE ONO ŠTO JE NEDOSTAJALO TOJ ŠKOLI

Na jučerašnoj konferenciji za novinare gradonačelnik Zaječara Boško Ničić najavio je rešenje za ruiniranu sportsku halu u Kotlujevcu.

Vlada Srbije je 22. septembra ove godine donela Zaključak o prihvatanju Izveštaja radne grupe za obnovu i unapređenje objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite i kroz taj Zaključak, prolazi, što se Zaječara tiče, rekonstrukcija Osnovne škole „Hajduk Veljko“ i završetak i sanacija Sportske hale u Kotlujevcu.

„Posle tri sastanka sa Ministarstvom sporta, nismo uspeli da nađemo saglasnost. Na kraju je Kasacioni sud, suprotno onome što je Ministarstvo očekivalo da će dobiti izvođača radova, presudio u korist izvođača radova, što znači da su svi radovi koji su urađeni još 2012. godine, bili ispravni, da nije bilo osnova ni za kakvo tuženje. O tome ko će platiti tu štetu, na kraju ćemo razgovarati ponovo sa Ministarstvom i ja ne vidim nikakvu odgovornost grada, sem da je za ovaj objekat trebalo, ali i tu je odgovornost upravo njihova, da se odredi lice koje će se starati o njemu ili da se objekat preda nekome na staranje, na obezbeđenje, dok  se ne zavši sudski spor, pa sala sada izgleda tako kako izgleda, sa štetom ogromnom. Međutim, sa druge strane, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, da bi raskrstila ovaj Gordijev čvor, krivice, nekrivice, sudskih sporova, pristala je da ona sada uradi reknstrukciju ovog objekta. Pored toga, radiće se i rekonstrukcija Osnovne škole „Hajduk Veljko“, radiće se ograda oko škole i sve ono što je nedostajalo toj školi“, objašnjava gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i dodaje:

„Vrednost tog projekta biće utvrđena u narednih desetak dana. Za rekontrukciju hale i svega onog što je uništeno treba blizu 40 miliona dinara“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>