Najnovije vesti
Home / Hronika / Nakon 17 godina rasvetljeno ubistvo u Zaječaru ZA OSUMNJIČENOG VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO ZATRAŽILO 40 GODINA ZATVORA
Nakon 17 godina rasvetljeno ubistvo u Zaječaru ZA OSUMNJIČENOG VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO ZATRAŽILO 40 GODINA ZATVORA

Nakon 17 godina rasvetljeno ubistvo u Zaječaru ZA OSUMNJIČENOG VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO ZATRAŽILO 40 GODINA ZATVORA

Više javno tužilaštvo u Zaječaru zatražilo je juče da se Predragu Džoniću (56), koji je osumnjičen za teško ubistvo Slavice Manić, koje se dogodilo u oktobru 2000. godine, izrekne kazna od 40 godina robije. Smrt Slavice Manić bila je misterija punih 17 godina. Ona je ubijane udarcima kamenom u glavu, nakon čega je ubica njeno telo zakopao u šumi na zaječarskom brdu Kraljevica. Džonić je, navodno, Manićku, koja je bila devojka njegovog brata, ubio jer ju je sumnjičio da mu je ona zapalila kuću.
Osumnjičeni sve do pre dve godine nije ni bio u Srbiji. On je živeo i radio u Italiji, a onda ga je tamošnja policija uhapsila i osudila za bludničenje nad decom. Odslužio je zatvorsku kaznu, a potom su ga italijanske vlasti deportovale u matičnu zemlju.Tada nastaje razrešenje zločina iz 2000. godine.

Istog momenta kada je kročio na tlo domovine, njegov DNK je poslat na proveru i poklopio se sa biološkim tragovima nađenim na mestu Kraljevica gde je pre 17 godina nađeno telo Slavice Manić.

Kako piše Blic, čim su se tragovi poklopili, Džoniću su ponovo stavljene lisice, a osumnjičen je za teško ubistvo. Saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru i priznao je zločin.

- Slavica Manić je bila devojka Džonićevog brata. Neposredno pre zločina Predrag Džonić je bio u Italiji. I dok je on bio u inostranstvu, izbio je požar u njegovoj kući. Predrag se vratio iz Italije i odmah optužio Slavicu da je ona odgovorna za vatrenu stihiju – kaže sagovornik „Blica“ upoznat sa istragom.
Predraga je progonila misao da je Slavica zapalila njegovu kuću, pa je odlučio da joj se osveti i ubije je.

Pretpostavka je da je to i učinio oktobra 2000. Nesrećna žena je usmrćena brutalno, tako što joj je kamenom razbio glavu. Nesrećna žena je nekoliko puta udarna, nakon čega joj je smrskana lobanja.

Kako prenosi Blic, da bi prikrio zločin, njeno telo je zakopao na kraju grada. Posle zločina otputovao je u Italiju.

- Slavičin otac je prijavio njen nestanak i posle skoro jednomesečne potrage, 6. novembra 2000. nađeno je njeno telo. Na telu su nađeni i biološki tragovi ubice, ali oni se nisu poklapali ni sa čijim otiscima iz okoline žrtve. U međuvremenu, tokom istrage, došlo se do saznanja da Predrag nije bio baš blagonaklon prema Slavici, te da ju je možda on ubio, ali nije bilo materijalnih dokaza koji bi potkrepili sumnju – napominje izvor Blica.

Osumnjičenom Džoniću u Zaječaru još uvek živi otac, a u Italiji navodno ima suprugu i dete. U zemlji na Apeninskom poluostrvu, prema saznanjima „Blica“, radio je kao recepcionar.

Izvor: Blic/Radio Magnum

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>