Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Najuspešnijim mladim sportistima uručene diplome Sportskog saveza grada Zaječara! (FOTO)
Najuspešnijim mladim sportistima uručene diplome Sportskog saveza grada Zaječara! (FOTO)

Najuspešnijim mladim sportistima uručene diplome Sportskog saveza grada Zaječara! (FOTO)

Povodom završetka sportskih takmičenja u školskoj 2016/2017, danas je u Gradskoj upravi organizovana prigodna svečanost.

Najuspešnijim pojedincima i školskim ekipama uručene su diplome Sportskog saveza grada Zaječara.

Prisutnuma se, u ima grada, najpre obratila Sunčica Lalić Stojanović, pomoćnica gradonačelnika Zaječara.

„Prvo želim da vam čestitam na svim rezultatima koje ste ostvarili sve do danas, kao i da u budućem periodu ostvarujete što bolje rezultate i budete još uspešniji. Što se tiče grada Zaječara, vi ćete uvek imati podršku grada jer ste upravo vi budućnost u koju se ulaže“, istakla je Sunčica Lalić Stojanović.

Najmlađim zaječarskim sportistima obratio se i Dragiša Simonović iz Sporstkog saveza grada Zaječara.

„Cilj svih ovih tamičenja nije samo da odigrate neku utakmicu ili da se tamo vidite sa vašim drugovima, već je cilj da se pripremite što bolje, da predstavljate vašu školu, vaš grad, vaše klubove na takmičenja koja se organizuju širom naše zemlje“, rekao je Simonović.

Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara je na ovoj prigodnj svečanosti izneo zvanične podatke o školskoj sportkoj godini.

„Mi smo imali takmičenja u 10 sportskih disciplina i 4 discipline u okviru školskih liga. Najveći broj učenika je bio u okviru malih olimpijskih igara, to je učešće učenika od 1. do 4. razreda. Fudbal, rukomet i košarka prednjače po učešu broja učenika i ekipa. U ovoj školskoj godini učestvovalo je 139 školskih ekipa, odigrano je 129 utakmica, učestvovalo je 1.658 učenika kroz sistem takmičenja, a s obzirom na to, da se na teritoriji grada Zaječara školuje 5.913 učenika, to je 28.03%  učenika koji se bave sportom na području grada, kroz sistem školskog sporta“, precizirao je Božinovoć i dodao:

„S obzirom na to da smo u prošloj godini imali 139 ekipa, 101 utakmicu, 1.200 učenika, i ako je to bila olimpijska godina gde smo imali predstavljanje naših škola na olimpijskim igrama u Vranju, učešće učenika je bilo 20%.  Ove godine smo taj procenat poboljšali za 8%  i ovo je jedan od najboljih rezultata u proteklih 10 godina što se tiče procentualnog učešća učenika u sportskom sportu“, zaključio je Božinović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>