Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Nada Milojević iz zaječarskog sela Gornja Bela Reka ŽIVI U TROŠNOJ KUĆI, BEZ STRUJE I VODE
Nada Milojević iz zaječarskog sela Gornja Bela Reka ŽIVI U TROŠNOJ KUĆI, BEZ STRUJE I VODE

Nada Milojević iz zaječarskog sela Gornja Bela Reka ŽIVI U TROŠNOJ KUĆI, BEZ STRUJE I VODE

Osamdesetdevetogodišnja Nada Milojević iz zaječarskog sela, Gornja Bela Reka, živi u teškim uslovima. U oronuloj kući, bez struje, vode i najosnovnijih uslova za normalan život Nada se snalazi, kako i sama kaže „kako ume i zna“. Zima polako stiže ali i novi problemi sa hladnim danima. Zbog toga je zaječarski Crveni krst pritekao Nadi u pomoć i uručio pakete humanitarne pomoći, ćebad, cipele…

U zaječarskom selu, Gornja Bela Reka, u trošnoj kući bez osnovnih uslova za normalan život, živi Nada Milojević sa svojim suprugom. U kući nema struje, vode, nedostaje hrana a i topla garderoba za predstojeću zimu. Nada se, kako i sama kaže, snalazi „kako ume i zna“. Prima socijalnu pomoć od 7.000 dinara mesečno i poneki kuvani obrok kada sredom dostave iz Narodne kuhinje.

Crveni krst je, zbog loše materijalne situacije i uslova u kojima živi ova dvočlana porodica, uručio ćebad, toplu garderobu, obuću…Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta u Zaječaru kaže da najugroženije u zaječarskim selima, upravo čine starija lica, preko 60 godina.

„Mi smo veću količinu higijenskih paketa, odeću, obuću, spremili za najugroženije u selima, koji čine oko 90%, pre svega, starija lica preko 60 godina a, koja žive u veoma teškim uslovima. Krećemo danas od Nade Milojević koja živi na rubu egzistenicije a osim nje u selu Gornja Bela Reka, posetili smo još dva korisnika Narodne kuhinje kojima je pomoć preko neophodna“, rekao je Marković.

Narednih dana zaječarski Crveni krst će uručiti pakete humanitarne pomoći najugroženijima u Lasovu, Lenovcu, Leskovcu i Rgotini ali i drugim zaječasrkim selima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>