Najnovije vesti
Home / Društvo / Na regionalnom takmičenju učeničkih kompanija EKIPA ZAJEČARSKE GIMNAZIJE OSVOJILA DRUGO MESTO
Na regionalnom takmičenju učeničkih kompanija EKIPA ZAJEČARSKE GIMNAZIJE OSVOJILA DRUGO MESTO

Na regionalnom takmičenju učeničkih kompanija EKIPA ZAJEČARSKE GIMNAZIJE OSVOJILA DRUGO MESTO

Učenička kompanija „K&L Bardic stories“ iz zaječarske Gimnazije osvojila je drugo mesto na regionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija jugoistočne Srbije održanom u Nišu i plasirala se na nacionalno takmičenje koje će biti održano u Beogrdu, a čiji će pobednik predstavljati Srbiju na evropskom prvenstvu u Portugalu.

Drugu nagradu, ekipi čiji je mentor nastavnik Mladen Šljivović, a koju čine učenici: Ivan Koželj, inače direktor kompanije, Andrej Lindner, Jovana Prvulović, Petra Stojiljković i Katarina Dimitrijević, donela je društvena igra sa kartama i kockama, a čija je radnja smeštena u svet magije fantazije.

Pored tima „K&L Bardic stories“, na ovom takmičenju srednjih škola jugoistočne Srbije, Zaječar je predstavljalo još 8 ekipa, a iz Timočke krajine pored Zaječaraca priliku da predstave javnosti svoje proizvode i usluge koje su razvijali tokom godine imale su i učeničke kompanije iz Boljevca, Knjaževca, Sokobanje i Bora.

Prvo mesto na turniru pripalo je ekipi iz Svrljiga, dok su treće i četvrto mesto osvojili timovi niških škola.

Učenička kompanija je najpoznatiji program Dostignuća mladih koji obezbeđuje osnovno ekonomsko obrazovanje za učenike srednjih škola i sprovodi se širom sveta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>