Najnovije vesti
Home / Hronika / USPEŠNA AKCIJA! Uhapšena četvorica krijumčara ilegalnih migranata
USPEŠNA AKCIJA! Uhapšena četvorica krijumčara ilegalnih migranata

USPEŠNA AKCIJA! Uhapšena četvorica krijumčara ilegalnih migranata

U dve koordinirane akcije Zajedničkih snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa policijskim upravama iz Zaječara i Požarevca, uhapšene su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Na putu Zaječar – Paraćin uhvaćeni su J.V. (27) i M.M. (26) iz Beograda i M.M. (20) iz Avganistana koji su zatečeni dok su u kombiju marke „pežo bokser“ prevozili 36 migranta, državljana Avganistana i Malija.

U okolini Požarevca, zaustavljen je kamion nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao srpski državljanin Z.A.  (58) iz Negotina, koji je prevozio u zadnjem tovarnom delu 41 lice, državljane Avganistana i Pakistana.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnim tužiocima.

Od 22. jula do danas, Zajedničke snage vojske i policije otkrile su više od 18.000 migranata koji su ilegalno pokušali da pređu državnu granicu. Od tog broja, njih oko 17.000 odustalo je od namere ilegalnog prelaska po uočavanju pripadnika vojske i policije, dok su ostali prevezeni u prihvatne centre širom Srbije. U 100 različitih akcija, do sada je uhvaćeno 114 krijumčara, dok se za 28 i dalje traga. Najveći broj krijumčara je iz  Srbije, njih 85, dok su ostali iz Bugarske (12), Pakistana (5), Avganistana (5), Irak (5), Moldavija (1) i Holandije (1).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>