Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Na putu Paraćin-Zaječar vidljivost smanjena -DUVA JAK ISTOČNI VETAR!
Na putu Paraćin-Zaječar vidljivost smanjena -DUVA JAK ISTOČNI VETAR!

Na putu Paraćin-Zaječar vidljivost smanjena -DUVA JAK ISTOČNI VETAR!

Na području cele istočne Srbije pada sneg i duva jak vetar. U Zaječaru je u 9 sati izmereno -2 stepena, u Negotinu -1, na Crnom vrhu -8, dok je na Babinom zubu izmereno -5 stepeni.

Svi putni pravci ka zaječarskim selima su prohodni, osim ka selu Marinovac, gde je autobus stigao samo do Vrbice.

Na području grada Zaječara zbog snežnih padavina i pojave leda na ulicama, vrši se preventivno posipanje soli na ulicama I prioriteta i kritičnim mestima u gradu, i čišćenje snega na lokalnim putevima I prioriteta, kažu u Preduzeću za puteve Zaječar.

Dva kamiona ići će u obilazak i čišćenje opštinskih, lokalnih puteva u Salaškom delu i to, prvi kamion ide na relaciji: V. Jasikova – M.Jasikova – Glogovica – Salaš – Metriš – Brusnik  Ž. stanica – Tabakovac, u povratku V. Jasikova – Glogovica – Salaš.

Drugi kamion ide na relaciji: V. Jasikova – Salaš – Metriš – Klenovac – Brusnik – Tabakovac i vraća se istom relacijom nazad.

Jedan kamion sa solanom ide pravcem Vrbica – Stubal – Marinovac – Zagrađe – Vratarnica vršiće se posipanje mešavine rizle i putne soli, kažu u Preduzeću za puteve Zaječar.

Na putevima I prioriteta kolovozi su  mokri i mestimično pod snegom do 2 cm. Na kolovozima  II i III prioriteta snega ima do 5 cm.

Vidljivost je smanjena zbog snega koji konstantno pada, posebno na putu Paraćin – Zaječar na oko 40-50m  gde duva jak istočni vetar. Prisutni su povremeni sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima, najviše na Đerdapskoj magistrali.

Moguće je mestimično poleđivanje kolovoza usled niskih temperatura.

Novi period hladnog vremena juče je zahvatio Srbiju i trajaće do kraja nedelje, ali dobra vest je da je najgore  iza nas – meterolozi tvrde da pristiglo zahlađenje neće biti ni prilično intenzivno kao „sibirska zima“ sa kojom smo se borili oko Božića.

Nastupa novi period hladnog i oblačnog vremena sa snažnim padavinama, no temperature neće biti ekstremno niske – mahom će se kretati oko nule, dok će po najnovijim prognozama najniže dosezati do minus dva-tri stepena, kažu meteorolozi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>