Najnovije vesti
Home / Sport / Na Popovoj plaži u Zaječaru održan Kup u lovu ribe udicom na plovak -Evo i pobednika (FOTO)
Na Popovoj plaži u Zaječaru održan Kup u lovu ribe udicom na plovak -Evo i pobednika (FOTO)

Na Popovoj plaži u Zaječaru održan Kup u lovu ribe udicom na plovak -Evo i pobednika (FOTO)

U organizaciji ribolovačkog kluba „Timok“ Zaječar, na Popovoj plaži održan je 72. Kup u lovu ribe udicom na plovak, na kome je učestvovalo 45 ribolovaca iz cele Srbije. Marko Penčić iz Zaječara pobednik je Kupa u pojedinačnom takmičenju, drugo mesto je pripalo Slavišu Tošiću, dok je treće mesto zauzeo Filip Budić. Prvo mesto u ekipnom takmičenju zauzela je ekipa iz Svrljiga. 

Nakon tri sata pecanja, sa 1.848 grama ulovljene ribe, pobednik 72. Kupa u lovu udice na plovak je Marko Penčić iz Zaječara, koji se takmiči više od 14 godina.

„Takmičenje je trajalo standardno, tri sata. Danas je moj ulov bio dovoljan za pobedu. Vreme je bilo dobro, nije bilo mnogo sunca, a nama i ne prija kad je čitav dan sunce. Riba nije radila toliko, dobro je da nije bilo kiše. Ja sam zadovoljan. Iskusan sam takmičar, takmičim se više od 14 godina. U prvom i drugom satu nisam imao ništa, tek sam posle upecao“, rekao je Penčić.

U ekipnoj konkurenciji ubedljivu pobedu odnela je ekipa iz Svrljiga, drugo mesto zauzela je ekipa OSR „Timok“ II Zaječar, dok su treće mesto zauzeli ribolovci iz OOSR „Toplica“ iz Prokuplja. Pobednici kažu da iz grada na Timoku odlaze prezadovoljni.

„Došli smo nas četvorica. Riba danas nije poseno jela i upecalo se po čoveko oko 700, 800 grama, to je bilo dovo9ljno za našu ekipu konkretno i osvojili to prvo mesto. Staza je bila fenomenalna za pecanja, voda odlična“, kaže Slaviša Tošić, potpredsednik OSR „Timok“ iz Svrljiga.

Odziv ribolovaca je bio i više nego odličan a prioritet je, prema rečima organizatora, bilo druženje. Kako su rekli, od prisutnih takmičara 99 odsto njih je licencirano, pa se ovo takmičenje može nazvati i profi kupom.

Nakon takmičarskog dela, priređena je svečanost  restoru na Popovoj plaži, a tom prilikom uručena su priznanja i pehari.

Čitavu akciju je podržao i Sportski savez grada Zaječara.

Za 19. maj zakazana je skupština organizacije sportskih ribolovaca, dok će 20. maja na Popovoj plaži biti održano klupsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>