Najnovije vesti
Home / Vesti / Na području Zaječarskog upravnog okruga sve spremno za zimu
Na području Zaječarskog upravnog okruga sve spremno za zimu

Na području Zaječarskog upravnog okruga sve spremno za zimu

22. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga održana je danas u Zaječaru.

Sednici su pored članova Saveta Zaječarskog upravnog okruga prisustvovali i predstavnici Republičkog i Okružnog štaba za vanredne situacije kao i republički saobraćajni inspektori, a bilo je reči o pripremljenosti lokalnih samouprava za realizaciju plana zimske službe za 2015/2016 godinu.

Vladan Paunović, načelnik Upravnog okruga rekao je da su sve opštine na području Zaječarskog upravnog okruga u potpunosti spremne za početak zimske sezone.
„Sve opštine preduzele su adekvatne radnje i postupke i obezbedile sredstva za nabavku soli i rizle i dodatne mehanizacije kako bi svi putni pravci, naročito u nastupajućim zimskim uslovima, bili prohodni“, rekao je Paunović.

-Postoji mogućnost da se i ove zimske sezone u kategoriji Republičkih puteva 1 i 2 A reda i 2 B reda i lokalnih samouprava gde su pojedini putevi u kategoriji prioriteta, pojavi problem da se pomenuti putevi ne preklapaju, tako da može doći do zagušenja u slučaju vremenskih neprilika, ali napominjem, preduzete su sve mere i dodatni napori kako do takvih situacija ne bi došlo, dodao je danas Paunović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>