Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Na Kraljevici postavljene INFORMATIVNE TABLE O UGROŽENIM BILJNIM VRSTAMA
Na Kraljevici postavljene INFORMATIVNE TABLE O UGROŽENIM BILJNIM VRSTAMA
Foto: radiomagnum.rs

Na Kraljevici postavljene INFORMATIVNE TABLE O UGROŽENIM BILJNIM VRSTAMA

Na Kraljevici su danas postavljene informativne table kako bi svi zaineresovani mogli da saznaju detalje o ugroženim biljnim vrstama čije je prirodno stanište Zaječar i neposredna okolina.

Volonteri Omladinsko planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ postavili su danas informativne table u Park šumi „Kraljevica“ u okviru realizacije projekta „Vodič kroz izgubljeni svet“.

Projekat „Vodič kroz izgubljeni svet“ u proteklim mesecima realizovan je u sklopu programa „Mladi su zakon“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Na Kraljevici je postavljeno ukupno jedanaest informativnih tabli, a osnovni cilj je edukacija sugrađana o ugroženim biljnim vrstama čije je prirodno stanište Zaječar i neposredna okolina.

Ovo je ujedno i poslednja aktivnost volontera koja je predviđena projektom, a prethodila su četiri javna predavanja o značaju zaštite životne sredine i načinima zaštite ugroženih vrsta.

U okviru programa objavljena je i publikacija „Vodič kroz izgubljeni svet“, koja je prezentovana na javnoj tribini u čitalištu „Narodne biblioteke“.

Partner u realizaciji projekta bio je i Zavod za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara,  a stručnu podršku pružio je Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ koji je ove godine imao ulogu resurs centra za realizaciju programa „Mladi su zakon“ na prostoru borskog i zaječarskog okruga.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>