Najnovije vesti
Home / Društvo / NA HUMANITARNOJ AUKCIJI PRIKUPLJENO 34.200 DINARA ZA PORODICU STEFANOVIĆ IZ VRATARNICE
NA HUMANITARNOJ AUKCIJI PRIKUPLJENO 34.200 DINARA ZA PORODICU STEFANOVIĆ IZ VRATARNICE

NA HUMANITARNOJ AUKCIJI PRIKUPLJENO 34.200 DINARA ZA PORODICU STEFANOVIĆ IZ VRATARNICE

NA DANAŠNJOJ AUKCIJI U ZAJEČARU PRODATO SVIH 46 IZLOŽENIH ŠOLJA. SAKUPLJENO 34.200,00 DINARA. POJEDINA ZAJEČARSKA PREDUZEĆA NAJAVILA UČEŠĆE U OVOJ AKCIJI.

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Fondacijom Iskorak i hotelom Srbija Tis u Zaječaru organizovao je danas humanitarnu aukciju za pomoć porodici Stefanović iz Vratarnice.

Na današnjoj aukciji izloženo je 46 šolja koje su mališani obuhvaćeni programom „Zajednički program za inkluziju romske dece i dece iz osetljivih grupa“ oslikavali na likovnoj radionici koja je proteklih dana organizovana u saradnji sa likovnom grupom „Mozaik“ iz Zaječara.

http://radiomagnum.rs/wp-content/uploads/2016/02/Soljice-na-aukciji.jpg

Vladan Marković, sekretar zaječarskog Crvenog krsta podseća da je reč o trećoj humanitarnoj aukciji u organizaciji ove humanitarne organizacije.
„Ove akcije su veoma bitne za socijalno ugroženo stanovništvo. Malo podrške od strane društva predstavlja veliki doprinos za ove porodice“, rekao je Marković.

-Sva sredstva danas prikupljena namenjena su porodici Stefanović iz Vratarnice, a naknadno će biti odlučeno da li će sredstva biti iskorišćena za kupovinu kuće ili pokućstva, dodaje Marković.

Dejan Perić ispred Fondacije Iskorak naglašava humanitarno delovanje ove fondacije i dodaje:
„Jedna od delatnosti naše fondacije je humanitarno delovanje na teritoriji grada Zaječara i Timočkke krajine. Uvek se rado odazovemo svakom pozivu i pomognemo koliko smo u mogućnosti“, kaže Perić.

Otac porodice Stefanović, kojoj su namenjena sredstva sa današnje aukcije za kupovinu nove kuće, kaže da bi za njegovu porodicu nova kuća imala ogroman značaj.
-To bi bio naš dom u kome bismo mogli da živimo, radimo, privredjujemo i da se komotno osećamo. Naša porodica bi bila bezbedna, a to je najbitnije, istakao je Stefanović.

Humanitarnoj aukciji prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, predstavnici Regionalne privredne komore Zaječar, zaječarsko sveštenstvo, kao i brojne druge ličnosti iz privrednog, kulturnog i društvenog života grada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>