Najnovije vesti
Home / Društvo / Na Fakultetu za menadžment SVEČANO URUČENE DIPLOME, za buduće studente u pripremi novi programi
Na Fakultetu za menadžment SVEČANO URUČENE DIPLOME, za buduće studente u pripremi novi programi

Na Fakultetu za menadžment SVEČANO URUČENE DIPLOME, za buduće studente u pripremi novi programi

Na Fakultetu za menadžment u Zaječaru juče je upriličena svečana dodela diploma studentima koji su završili osnovne studije.

Među svršenim studentima je i Katarina Živković koja je Osnovne studije ekonomije završila sa prosečnom ocenom 8,90, a u međuvremenu završila i master studije.

„Čast mi je i zadoviljstvo što sam bila student Fakulteta za menadžment“, istakla je  Katarina,  ponosna na svoju diplomu i stečeno znanje, i izrazila nadu da će u budućnosti to znanje moći da usavrši i primeni u nekoj uspešnoj kompaniji.

Diplomce i prisutne goste na jučerašnjoj svečanosti pozdravio je i prof. dr Mihajlo Rabrenović, zamenik rektora Megatrend univerziteta. Prema njegovim rečima, Megatrend univerzitet  ima dobre planove za budućnost, a to podrazumeva reorganizaciju i približavanje potrebama studenata i potrebama privrede.

On je istakao i da je Fakultet za menadžment u Zaječaru jedan od najboljih fakulteta Megatrend univerziteta, te da su menadžment i uprava na čelu sa dekanom Draganom Mihajlovićem pokazali izuzetne rezultate.

„Nadam se da će i ova generacija studenata, kojoj se danas uručuju diplome, pokazati da znanja stečena na Megatrend univerzitetu, a posebno na Fakultetu za menadžment u Zaječaru, mogu da se verifikuju i u praksi“, naveo je prof. dr Mihajlo Rabrenović.

U ime Grada Zaječara svršenim studentima čestitala je  zamenica gradonačelnika Marina Milić.

„Grad Zaječar je radio na tome da stvori uslove, naš rad se konačno isplatio i nadam se da ćete, u fabrici koja se bude otvorila, svi vi svoje znanje koje ste stekli ovde na fakultetu da pokažete i unovčite“,  rekla je Marina Milić i dodala:

„Mi se na sve moguće načine trudimo da vama obezbedimo da sve ono što ste naučili pokažete ovde. Naravno da oni koji su zainteresovani, treba da nastave školovanje, ali nam je cilj da se oni vrate i sve ono što su naučili primene u svom gradu“.

Fakultet za menadžment u Zaječaru, kroz koji je do sada prošlo desetak hiljada studenata, priprema se za upis 24. generacije, a o svemu što ih interesuje budući studenti i njihovi roditelji moći da saznaju tokom marta, kada će na ovom fakultetu biti organizovani dani otvorenih vrata.

Novina u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi su osnovne strukovne studije – poslovna informatika, program akreditovan krajem septembra prošle godine. Kako navode na Fakultetu, s obzirom na to da je potražnja za kadrovima u oblasti informatike daleko veća od ponude, pokazala se potreba za akreditacijom ovakvog programa. Završetkom ovih studija stiče se znanje i sposobnost da se primeni informatika u svim sferama poslovanja.

Takođe, kako bi ponuda bila adekvatna uslovima tržišta, Fakultet za menadžment priprema, u skladu sa savremenim trendovima diktiranim od strane Ministarstva prosvete, dva posebno interesantna kratka programa: zdravstveni menadžment i spoljna trgovina, koji će trajati šest meseci. Za realizaciju programa „Spoljna trgovina“, kako se juče čulo, Fakultet ima podršku Slobodne zone Pirot, a pored toga, studenti će imati priliku da obavljaju praksu i u pojedinim zaječarskim kompanijama. Program „Zdravstveni menadžment“,  po dobijanju saglasnosti od strane Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, biće realizovan u saradnji sa Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji, Poliklinikom Paunković, Zavodom za zaštitu zdravlja Timok, Medsken i Interlab poliklinikom, gde će polaznici ovih programa moći da obavljaju praksu.

Na Fakultetu za menadžment u Zaječaru posebno se ponose naučno-istraživačkim radom ističući da je samo tokom prošle godine u polju društveno-ekonomskih istraživanja objavljeno preko 120 naučnih radova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>